16 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Agnieten-leerlingen slapen voor het goede doel

Geplaatst op: 20 juli 2018

Leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hebben zich ingezet voor het goede doel. Dit deden ze door een gesponsorde triatlon en een betaald verblijf in  ‘’Hotel Agnieten’’.De goede doelen waren dit jaar; Straatkinderen Medellin, een stichting die zich het lot van straatkinderen in Colombia aantrekt, en wil voorzien in goede vrije tijdsbesteding van deze kinderen om hen bij drugs vandaan te houden.

Het andere doel was Stichting Hope 4 Kids, een stichting die ook een afdeling in Genemuiden heeft en zich inzet voor kinderen uit Roemenië. Dit doen ze door hen een leuke vakantie in Nederland te bezorgen en ook zorgen dat er betere (speel) faciliteiten komen in Roemenië zelf.

Aan ‘’Hotel Agnieten’’  deden 90 leerlingen mee. De avond begon met een gezamenlijke maaltijd in de aula.
Vervolgens konden de leerlingen kiezen tussen verschillende activiteiten, waaronder Fifa op grote schermen, zaalvoetbal en later op de avond, toen het donker was een sensationele lasergame in de school.
De leerlingen hadden de lokalen op de bovenste verdieping ingericht als ‘’hotelkamers’’, waar ze zich ook officieel moesten inchecken.

De sfeer was erg goed, maar van slapen kwam niet veel terecht. De volgende ochtend was het dus ook al vroeg dag. De leerlingen begonnen om half zes al met het opruimen van de hotelkamers om er weer gewone schoollokalen van te maken.

De hotelkamercheck werd uitgevoerd door het personeel. Als de lokalen in orde waren kregen de leerlingen een “ontbijt-voucher”. Het heerlijke ontbijt werd gesponsord door Coop supermarkt Luuk Kleine uit Zwartsluis.
De totale opbrengst van beide acties bedroeg 5425 euro!!

Een prachtige bedrag voor de kinderen uit Colombia en Roemenië!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice