26 april 2019 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

‘Zwem niet bij de Whaa’

Geplaatst op: 3 augustus 2018

Het waterschap adviseert om niet te gaan zwemmen bij de Whaa. Dat is geen officiële officiële zwemplas. “Het waterschap adviseert om alleen een verfrissende duik te nemen in officieel aangewezen zwemplassen.” Mogelijk zijn er vorig weekend kinderen ziek geworden, nadar ze daar zwommen.

De zwemplaatsen waarvan de waterkwaliteit wordt gecontroleerd, zijn door de provincies Drenthe en Overijssel aangewezen als officiële open zwemwateren. “Er wordt onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt én wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden”, aldus het waterschap.

De waterkwaliteit van de officiële zwemwateren in Nederland – dus ook die het werkgebied van WDODelta – is digitaal inzichtelijk op de website zwemwater.nl en via de Zwemwater App. Deze is te downloaden in de stores van Android en Apple.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice