10 december 2019 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Familiewapen bij dokter De Maat

Geplaatst op: 8 augustus 2018

Tien inzenders wisten dat de foto van de Zomerpuzzel gemaakt was bij de praktijk van dokter De Maat. De foto was een idee van de Thijs Oosterhof van de Historische Vereniging. “Het familiewapen zit in de gevel van het pand van dokter De Maat. Heel vroeger woonde daar een familie Dashorst, een kalkoveneigenaar. Waarschijnlijk dus het wapen van familie Dashorst, maar dat is lang niet zeker. Het jaartal dat er bijstaat is 1628. Het pand zal niet van dat jaar zijn, misschien is de gevelsteen meegenomen bij ver- of her- of nieuwbouw”, aldus Oosterhof.

Thijs Corporaal, Brenda Booiman, Betsie Halbertsma, Gerrit van der Kolk, Erik van Wendel, Gerda Vels, Anja Bos, Dennie Mooiweer, Matthijs Corporaal en Gertrude Corporaal zaten goed met hun antwoord. Vrijdag weer een nieuwe editie.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice