10 december 2019 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

De Belt maakt zich op voor gondelvaart

Geplaatst op: 9 augustus 2018

Foto's Henk Kuik

Op dinsdagavond is het op het kermisterrein nog stil. Alle luiken van de attracties zijn nog gesloten en bij een aantal gondelgroepen zit men te wachten op de bloemen. De gondels zijn inmiddels prik klaar. Bij weer een ander gondelgroep moet er kunststof geverfd worden en wordt er voorraad geknipt. Vanwege de hoge temperaturen vind bij weer een andere bouwgroep een verkoelend pilsje gretig aftrek. Rond half tien wordt de tuinverlichting bij diverse woningen ontstoken. Twee keurmeesters lopen en fietsen door het prachtige dorp om de tuinen te keuren.

Op de woensdagavond wordt er bij een aantal gondels begonnen met de bloemen aan te brengen. Met bestelbusjes worden de bloemen aangevoerd en aan lange tafels worden de bloemen van een spijkertje voorzien en vervolgens worden de bloemen naar de prikkers gebracht die de bloemen aanbrengen. Bij andere gondels is men druk aan het lassen en worden kunststof visschubben geverfd.

Gezelligheid en samenhang viert hoogtij in dit door toeristen overstroomde dorp. Toeristen die nieuwsgierig een kijkje komen nemen bij de werkzaamheden en die vrijdagavond een plaatsje langs de gracht in het centrum van het dorp in zullen gaan nemen.

Nog twee dagen zal het een drukte van belang zijn om de gondels gereed te maken en vervolgens afgesloten worden met de gondelvaart van dertien gondels langs de feeƫriek verlichte tuinen.

Op dit moment, woensdagavond, is het nog onduidelijk of het afsluitende vuurwerk plaats kan vinden in verband met de droogte en brandgevaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice