28 maart 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Musicalgroep Giethoorn voert Judas op

Geplaatst op: 28 augustus 2018

In november komt de Musicalgroep Giethoorn weer met een nieuwe musical. Anderhalf jaar intensief oefenen heeft geresulteerd in de musical Judas.

Judas? Een musical over Judas? De man die Jezus heeft verraden, waarom zouden we daar een musical over maken en waarom zouden mensen daar heen gaan? En toch…………… Het verhaal zit misschien wel anders in elkaar. Wellicht is het niet zo donker als men denkt.

Judas. Wie is Judas? Zeg het maar. Hoe was hij als klein kind? Vurig? Stil? Een zwart–‐wit denker, bijna tegen het autistische aan? Hoorde hij stemmen? Kon hij tegen onrecht of niet? Liep hij als een dolle stier achter wie dan ook maar aan?

Wie kan hem doorgronden? Wat bezielde hem? Waarom maakte hij de keuzes die hij maakte? Of was hij inderdaad een gewillig werktuig in de handen van God? En als hij een leerling van Johannes de Doper was die vooral in de woestijn werkte, hoe kwam Judas daar dan? Vragen, vragen, vragen. En juist die vragen zijn interessant voor een musical. In deze musical gaan we – in tekst en muziek – op een speelse manier op zoek naar Judas.

Schrijf je over Judas, dan schrijf je ook over Jezus. In deze musical heeft Jezus geen actieve toneelrol. We leren Jezus kennen door de ogen van Judas en ook door die van Petrus, want ook hij mag in de relatie met Judas niet ontbreken.

Judas, een musical met een verrassende insteek. Mogelijk is niet alles zoals het lijkt en is er naast een zwarte kant ook een witte kant te zien. De Musicalgroep Giethoorn gaat haar uiterste best doen om een ander licht op een donker verhaal te laten zien.

De optredens zijn op vrijdag 9, 16, 23 en zaterdag 10, 17, 24 november 2018.

Kaarten zijn vanaf 8 oktober te bestellen bij Marijke Schra, Molenweg 13, 8355 AS Giethoorn
Telefoon: 0521 362394 E-mail: tiemen.schra@ziggo.nl en bij Spar Ter Schure, Eendrachtsplein Giethoorn.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice