23 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Kerken presenteren zich

Geplaatst op: 15 september 2018

Tekst en foto Roel Huls

De belangstellenden voor de Open Kerkendag in Zwartsluis hebben zaterdagmorgen 15 september in de Hervormde Kerk kunnen genieten van fraaie presentaties over het religieus erfgoed in Zwartsluis en de inspirerende zang en muziek van het koor Mixed.

De gemeente Zwartewaterland organiseerde zaterdag 15 september de eerste Open Kerkendag in de gemeente. Centraal stond de bijeenkomst in Hasselt met een uitgebreid programma. De REFO 500 werkgroep in Zwartsluis had voor de invulling een programma voor de zaterdagmorgen samengesteld. Hierin werd het religieus erfgoed in Zwartsluis vanuit het verleden naar het heden gepresenteerd. Egbert Knoeff zorgde voor een toelichting en het publiek mocht meedoen in het ophalen van herinneringen.

De organisatie heeft er bewust voor gekozen niet inhoudelijk in te gaan hoe de kerken in de kerkgeschiedenis zijn ontstaan. De fraaie fotoseries, samengesteld door Thijs Oosterhof, werden afgewisseld met zang en muziek door het koor Mixed onder leiding van dirigent Ina Lok. De aanwezigen kregen een fraaie toegift met het lied ‘Druppel’, dat prachtig werd gezongen door zangeres Barbara Lok, een nummer van haarzelf.

De bijeenkomst werd afgesloten met samenzang van het bekende lied ‘De kerk van alle tijden’. Werkgroeplid Roel Huls bedankte iedereen voor de aanwezigheid en allen die hebben meegewerkt aan deze Sluziger Open Kerkendag. Hij wees op de Kerkproeverij die zondag 16 september in veel kerken in ons land en ook in Zwartsluis wordt gehouden. De kerkdeuren staan dan voor iedereen open. Mensen kunnen in de kerken proeven en de rijkdom van de Bijbel  ervaren en kunnen het gesprek hierover aangaan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice