26 maart 2019 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Benefietconcert voor WaterMuzeFestival

Geplaatst op: 17 september 2018

Al meer dan honderd mensen hebben zich aangemeld voor het benefietconcert voor het WaterMuzeFestial. Dat is komende woensdagavond bij ’t Kraantje. Met een walking diner, bourgondische gerechten, streetfood en muziek van de band CAS en DJ Morrizz, zamelen deelnemers geld in om te zorgen dat de Stichting uit de rode cijfers komt.  Aanmelden kan nog steeds!

Op 7 juli hield Stichting WaterMuzeFestival haar tweede editie. De organisatiekosten voor het muziekevenement op het Botterterrein in Zwartsluis, vielen hoger uit dan geraamd en dat kon niet in z’n geheel opgevangen worden door opbrengsten van betalende bezoekers of sponsoring. Gevolg: de Stichting, en daarmee initiatiefnemers Alette en Ivo Eenkhoorn, zitten met een tekort.

‘Daarom gaan we woensdag het festival-gevoel een beetje nabootsen, maar dan Kraantje-style natuurlijk’, grinnikt Peter Platje. Er wordt hard gewerkt om het podium op een verrassende plek bij ’t Kraantje-terras te plaatsen, en of dat lukt.. ziet de gast op 19 september ter plekke. De muziek komt van WaterMuzeFestival zelf: De band CAS kreeg op het festival afgelopen juli erg goede reacties, en komt dat tijdens het benefietconcert nog eens lekker overdoen. CAS wordt voor deze gelegenheid afgewisseld met de lounge-tunes van DJ Morrizz, o.a. bekend van Sunday Sessions en Deep.

Naast mooie klanken kan het publiek rekenen op een heerlijk walking diner, onder andere bestaande uit Bourgondische gerechtjes, street- en fingerfood zoals alleen ’t Kraantje die kan maken, afgewisseld met slow-cooking. Platje introduceert het nieuwe sous-vide-apparaat van het restaurant en geeft daarbij graag uitleg over het langzame garingsproces van o.a. zijn verrukkelijke varkenswangetjes.
Hij zorgt voor een varken aan het spit, een barbecue waar saté geroosterd wordt, de rookoven draait overuren voor de heerlijkste zalm en men krijgt heel veel lekkers vers van de grill, o.a. vergezeld door huisgemaakte frietjes. Ook voor vegetariërs is er, mits bij de reservering aangegeven, genoeg te snoepen.

Ook is er een verloting met tal van mooie prijzen, gesponsord door lokale ondernemers, o.a :

*Een heerlijke vaartocht met Varen in de Wieden
*Cadeaubonnen van bloemen & lifestyle Ruach
*Een nostalgisch avontuur aan boord van de Botter ZS13 Zwartsluis
*Culinaire bon van Hotel Zwartewater
*Twee kaartjes voor Water Muze Festival ’19
*Een onvergetelijke vaartocht met de Notarisboot van ‘t Kraantje naar Elly’s Beach & Bistro,
waar men wordt ontvangen met koffie en wat lekkers

Kaarten / entree zijn € 25,- per persoon incl. walking diner en concert.
Reserveren is gewenst en kan via het reserveringsformulier op de website van ’t Kraantje, o.v.v. WaterMuzeFestival, of telefoonnummer 038-3867142.
Vegetariër? Geef het door bij de reservering, dan houdt men daar rekening mee.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice