19 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Boottocht op stormachtige dag

Geplaatst op: 21 september 2018

Foto's Jan van Kleef

Ben Prikken verwelkomde vrijdagmorgen met zijn accordeon de gasten van de boottocht voor bewoners van De Schans en senioren uit Zwartsluis met het lied ‘Op de woelige baren’. Treffender kon het niet zijn op deze onstuimige eerste herfstdag.

Stichting De Nieuwe Schans had samen met Burendag van het Oranjefonds een boottocht georganiseerd. In dit weekend worden er in ons land allerlei activiteiten in het kader van Burendag georganiseerd. De stichting koos voor een boottocht ‘met de buren van De Schans’ na het eerste succes ervan begin augustus.

Vanwege de harde wind werd er niet over de meren gevaren maar koerste het partyschip Giethoorn over het Zwartewater naar Zwolle en op de terugweg ook nog even richting het Zwartemeer. Het werd een prachtige dag met fraaie Hollandse luchten. Tussendoor werd genoten van muziek en zang door Ben Prikken soms in duet met Marlies Eijkelkamp. Het repertoire bestond uit bekende Hollandse meezingers. Ook was er een heerlijke broodmaaltijd.

Rond vier uur arriveerde het schip aan de Handelskade en keek iedereen terug op een bijzonder mooie dag. De deelnameprijs ligt goed en is volgens enkele reacties wat aan de lage kant. Dit is mogelijk door de vele donateurs, zo zegt penningmeester Roel Huls. Het bestuur doet een oproep zich  aan te melden als donateur. Dit kan bij de balie in De Schans en bestuursleden. Nieuwe donateurs zijn nodig voor de continuïteit van de vele activiteiten op langere termijn en ‘tegen een lage prijs’.

Voor volgend jaar komt een boottocht beslist weer op het activiteitenprogramma te staan, zo zegt het bestuur. Het blijkt een schot in de roos te zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice