17 september 2019 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

Vijftig jaar een echtpaar

Geplaatst op: 2 oktober 2018

Jan Jansen en Anna Elisabeth van Emmen stapten vijftig jaar geleden in Zwolle in het huwelijksbootje. Namens de gemeente Zwartewaterland kwam burgemeester Eddy Bilder het echtpaar feliciteren met deze ‘gouden’ mijlpaal. 

Jan en Annelies leerden elkaar kennen in het uitgaansleven en trouwden op 2 oktober 1968 in het gemeentehuis in Zwolle. Het pasgetrouwde stel wilde graag in Hasselt gaan wonen, maar door schaarste op de woningmarkt was daar helaas geen woonruimte beschikbaar. Zo kwamen ze in Zwartsluis terecht, waar zijn inmiddels 50 jaar met veel plezier wonen. Het echtpaar kreeg twee zoons en zes kleinkinderen. ‘En die wonen allemaal in Zwartsluis. Daar zijn we heel dankbaar voor’, vertelt Annelies.

Annelies groeide op in een schippersgezin en zat tot haar 12e jaar op kostschool in Arnhem. Daarna kwam het gezin Van Emmen in Hasselt wonen omdat Annelies’ vader ging werken bij het Baggerbedrijf Prins van Wijngaarden. Jan bracht zijn jeugd door in Zwolle. Tot zijn 39ste jaar was hij banketbakker. Daarna werkte hij tot 2008 met veel plezier als bode en magazijnmedewerker bij de Rechtbank in Zwolle. Annelies werkte vanaf haar 15e jaar bij een boekbinderij in Zwolle en later op kantoor bij het Transport Bodecentrum en de WMO.

Annelies is een sportief type. Ze zat op tennis en volleybal. Nu gaat ze er nog graag op uit met de fiets en wekelijks is zij nog voor fitness in de sportschool te vinden. Daarnaast paste ze graag op de kleinkinderen. Jan is zet zijn kwaliteiten graag in op maatschappelijk vlak. Zo was hij jarenlang nauw betrokken bij de buurtvereniging, de ANBO en is hij lid van de werkgroep Veilig Verkeer Nederland. Al 30 jaar assisteert hij Sinterklaas tijdens de intocht in Zwartsluis.

Het huwelijksjubileum wordt op een later moment in familie- en vriendenkring gevierd.

Foto’s Gerrit Koers.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice