19 juni 2019 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Vierde Bokkentocht met kleine wijzigingen

Geplaatst op: 4 oktober 2018

De Sluziger horeca maakt zich op voor alweer de vierde Bokkentocht. Ook bij de editie van vrijdag 19 oktober verwacht de organisatie weer minimaal 250 tot driehonderd deelnemers die de nieuwste bokbieren kunnen uitproberen. Er zijn dit keer wat wijzigingen in de ‘programmering’ van het evenement. “Belangrijk is dat de tocht dit keer bij Hotel Zwartewater start, omdat De Burgemeester de deuren heeft gesloten”, zegt Thijs Postma.

Ondanks het einde van dat restaurant zijn er dit jaar weer acht locaties die meedoen aan de Bokkentocht. Naast de bekende horecazaken en het Notenhuijs is dat Varenindewieden.nl. “Schipper Ferdinand vervoert al een paar jaar de deelnemers naar ’t Kraantje. Op het water schenkt hij nu ook een biertje. Omdat zijn roots in Giethoorn liggen, is dat een Geythoorn: een bokbiertje uit dat dorp”, vertelt Postma.

Het Notenhuijs doet dit jaar wel mee, maar op een andere locatie. “Ze staan met een tent op het terras aan de Handelskade. Dat is tegelijkertijd de wachtruimte voor de sloepen die naar ’t Kraantje varen. De boot vaart ook dit jaar weer tot 19.00 uur, omdat het daarna donker is. Handigste is daarom om vanuit het hotel naar de boot te lopen”, aldus de organisator. Dat doen deelnemers dan met een bockbier van La Trappe achter de kiezen. Dat is het startbier bij Hotel Zwartewater.

Waar Het Notenhuijs de afgelopen jaren zich onderscheidde met een band, moeten liefhebbers van muziek nu bij De Albatros wezen. Daar speelt later op de avond ‘Wanted Band’. Bij de ‘afterparty’ in De Sluus verzorgt dj Badjas de muziek. En voor wie dan nog een bockbiertje wil drinken, is er ook goed nieuws. “Naast de acht biertjes kun je voor 2,50 je glas nog een keer laten vullen”, aldus Postma. Op alle locaties is er uiteraard ook weer een bijpassend hapje.

Cafe de Sluus maakt zich ondertussen langzamerhand ook alweer op voor de december biermarathon. Opnieuw kunnen vijftig liefhebbers meedoen en elke dag een biertje drinken en die beoordelen. Er is nog plek voor  nieuwe aanmeldingen! Dat kan via desluus@hotmail.com of 06 – 166 142 49.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice