19 juni 2019 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

Dienst voor en door mensen met een verstandelijke beperking

Geplaatst op: 8 oktober 2018

Foto's Jan van Kleef

Zondag werd in de Gereformeerde Kerk een kerkdienst gehouden namens de drie kerken van Zwartsluis, speciaal voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Daar trad het orkest Ancora op met verschillende liederen; het orkest bestaat uit gehandicapte mensen die een instrument bespelen en prachtig kunnen zingen.

Bewoners van de Klampe verzorgden de schiftlezing, het gebed en de collecte. Ook deelden zij een kleine attentie uit aan het einde van de dienst. Verder stond de dienst in het teken van het grote verhaal van de Bijbel. “Hebben veel mensen geen vragen zoals ‘waar kom je vandaan, wie heeft mij en de wereld gemaakt?’ of ‘waar gaan we naar toe als dit leven voorbij is’? Daar leven we in onze drie kerken eenzelfde verhaal over, voorzichtige antwoorden op die vragen. Omdat de Bijbel ons daarin voorgaat”, aldus de organisatie.

“En broeder Joy Smit van de Gereformeerde Kerk heeft daar n.a.v. het scheppingsverhaal prachtige dingen over mogen zeggen. Hij heeft ons het paradijs aan het begin van de wereld laten zien en vertelde ons dat we op  weg zijn naar het paradijs, een leven bij en met God, als dit leven eindigt. De dood heeft niet het laatste woord.”

Naast broeder Smit werd de dienst geleid door ds. Arjan Wilschut van de vrijgemaakte kerk aan de Zomerdijk. Ds. Henrico ter Beek begeleide de samenzang op de piano. “Zo lieten we ook daarin zien dat we samen staan voor éénzelfde manier van kerk-zijn ook al zitten we in verschillende kerkgebouwen zondags. De commissie die dit alles organiseert kijkt terug op een feestelijke dienst die voor een groot deel in het teken stond van de samenzang en muziek en heeft laten weten dat er volgend jaar namens de drie kerken opnieuw zo’n dienst georganiseerd zal worden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice