12 december 2019 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Schipperskinderen praten bij

Geplaatst op: 10 oktober 2018

Zaterdag 6 oktober was het dan eindelijk zover. Na bijna een jaar voorbereiding werd in Hotel Zwartewater in Zwartsluis de geplande reünie gehouden.

Een kleine 350 mensen, waarvan de eersten al om 13.15u voor de deur stonden, waren aanwezig. Dat waren, hoe toevallig, ook de zussen Coby en Neeltje Keur, die bij de eerste groep kinderen hoorde in 1952.

Het was vanaf het begin een gezellig drukke menigte die bijna niet meer stil te krijgen was. Het prachtige weer maakte dat het ook buiten goed toeven was met een hapje en een drankje.

’s Morgens waren in alle masten op het terrein vlaggen gehesen van de sponsoren die door hun bijdrage deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.

In de zaal werd met een beamer oud foto- en filmmateriaal getoond.

Ook oude toneelscripts met foto’s en krantenartikelen van grote avonden lagen ter inzage op een aantal tafels en er hingen een tweetal grote banners met foto’s van het oude internaatschip aan de Turfmarkt en het huidige gebouw aan de Klooienberglaan in Zwolle.

De hele dag liep fotograaf Jan van Kleef rond om leuke plaatsjes te schieten. Uiteraard zullen deze op de website en facebookpagina worden geplaatst.

Positieve reacties over locatie, catering en dergelijke waren niet van de lucht. Leuk was ook dat Tamek Groep een springkussen beschikbaar stelde, zodat ook de kleintjes zich konden vermaken. Na het buffet was er nog een mooi  optreden van het shantykoor De Kolksluuszangers.

Een groot aantal mensen bleef daarna gezellig naborrelen onder de muzikale klanken van Jac Ruiten uit Kampen.

Om 24.00u kwam deze dag formeel tot een einde en rond 1.00u ging ook de organisatie moe maar voldaan naar bed. Plannen voor een volgende reünie? Wie weet….

 

Onze speciale dank gaat uit naar Hotel Zwartewater en uiteraard de sponsoren:

St. Het Ankerfonds
Scheepswerf Poppen
Snijder Filtertechniek
Admiraal BV
Snijder Scheepselektro BV
TVM Verzekeringen
EOC Verzekeringen
Bunkerstations Slurink
Martronics
FKH Batterijen
T en T
Oorburg Intermodaal B.V.
Van der Veen Bevrachtingen
JeFo Ship Supply

Tamek Groep

Register Holland
 

Foto’s Jan van Kleef

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice