25 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Twijfels over toekomst buurtvereniging

Geplaatst op: 12 oktober 2018

De toekomst van Buurtvereniging De Nieuwe Sluis hangt aan een zijden draadje. Het huidige bestuur zoekt versterking en twijfelt ook of er nog wel behoefte is aan een buurtvereniging. “De animo loopt sterk terug: misschien past een buurtvereniging niet meer in deze tijd”, zegt voorzitter Ivo Eenkhoorn. Met de huidige vijf bestuurders is het volgens hem niet meer verantwoord om sommige activiteiten te organiseren.

Hij heeft wel eens foto’s gezien en verhalen gehoord over activiteiten uit de geschiedenis van de vereniging die in 1970 ontstond. “Braderies in meerdere straten van de Nieuwe Sluis, kermis, noem maar op en daarop kwamen heel veel mensen af. Tegenwoordig is er zoveel vermaak dat mensen misschien minder zitten te wachten op activiteiten”, denkt Eenkhoorn.

De Nieuwe Sluis houdt nu onder meer bingo’s, barbecues, workshops en activiteiten rond Sinterklaas. “Over de hele linie zien we de animo teruglopen. Bij een bingo komt bovendien 70 procent van buiten de wijk. Dan kun je je afvragen of je daarmee moet doorgaan. Ook omdat er veel tijd in gaat zitten.”

Want het huidige bestuur bestaat uit vijf vrijwilligers. Op oproepen voor meer hulp kwam geen reactie. “Voor het einde van het jaar hopen we op een of twee nieuwe mensen erbij. Anders moeten we realistisch zijn: dan houden we in februari onze laatste voorjaarsvergadering”, zegt Eenkhoorn. Momenteel zijn nog 110 gezinnen lid van de vereniging, maar maandelijks komen er afmeldingen binnen.

Naast de activiteiten is de buurtvereniging ook gesprekspartner van de gemeente. Ook wat dat betreft komt er weinig input uit de wijk. “We zijn bijvoorbeeld bezig geweest met een AED in de wijk. Daarvoor hebben we een vragenlijst rondgestuurd waarop welgeteld drie reacties binnenkwamen.”

Buurtbewoners die de vereniging willen helpen, al is het maar bij het organiseren van de activiteiten, kunnen reageren via dnszwartsluis@gmail.com

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice