Agenda
Active creations

Pegasus geeft bekersucces geen vervolg

Geplaatst op: 15 oktober 2018

Na een fantastisch bekerduel tegen Urk, die met 3-2 gewonnen werd, ging Pegasus in Smilde onderuit tegen het onbekende Fama.

Zoals elke wedstrijd dit seizoen, beginnen de mannen met een fikse achterstand. In de eerste set loopt het niet bij Pegasus en Fama draait meteen op volle toeren. Pegasus dreigt deze set kansloos te verliezen, tot ze bij een stand van 15-7 weer een beetje op stoom geraken. De set wordt alsnog verloren maar er zijn aanknopingspunten voor de tweede set.

En deze punten worden superieur benut in de tweede set, slimme keuzes van de spelverdeling en een iets ruimere passing zorgen voor een dikke voorsprong. Serverend werd er veel gescoord, want door de ietwat harde wedstrijdbal ketsen de ballen snel weg van de armen. De tweede set is hiermee een prooi voor Pegasus en de Sluzigers trekken zo de stand weer gelijk naar 1-1 in sets.

De derde en vierde set waren ver onder de maat van Pegasus haar kant. Passes komen niet meer aan, verkeerde keuzes in spelverdeling en het niet kunnen oplossen in de aanval, zorgen voor een 3-1 nederlaag tegen het stabielere Fama. Pegasus speelt bij vlagen groots, maar is te wisselvallig om deze tegenstanders de baas te zijn.

De meiden A van Pegasus hebben nog geen set verloren dit seizoen. En ook in de derde wedstrijd tegen Nijeveen waren ze dat niet van plan. Ondanks de vroege speeltijd, zaterdagochtend 9.00, waren de meiden uit Zwartsluis direct bij de les en sloegen zich met 9-25 naar een 0-1 voorsprong. In de tweede en derde set werd er lekker doorgewisseld, en ook die sets gingen met gemak naar Pegasus. Dit geeft aan dat de ploeg niet alleen in de ‘lengte’ sterk is maar ook in de breedte. Set 2 en 3 werden met 17-25 en 18-25 gewonnen. Zo staan ze virtueel bovenaan in de meiden A 2e klasse poule.