29 maart 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Koffie uit Zwartsluis

Geplaatst op: 16 oktober 2018

Marcelino staat dinsdag met zijn bekende koffiebar op de Biestemerk in Genemuiden. Dit jaar serveert hij daar voor het eerst koffie van het eigen merk Black Lock. “Als je Zwartsluis in het Engels vertaalt, krijg je black lock”, glimlacht de ‘barista’ die vlakbij ’t Olde Staduus staat.

“Prachtig om te doen”, zegt Marcelino over het branden van zijn eigen koffie. Hij laat foto’s op zijn smartphone zien wat het grote apparaat waarmee hij dat doet in zijn souterrain aan het Buitenkwartier. Ook toont hij een grote vrachtwagen die bij hem 1 flinke lading bonen aflevert. “Met het branden van een kilo bonen ben ik ongeveer een kwartier bezig. Ik creëer een bijzondere blend door het gebruik van meerdere soorten.”

En die smaak valt in de smaak: de koffiepakken van 500 en 1000 gram verkoopt hij zo langzamerhand door heel Nederland. Zelfs naar Zeeland gaan de postpakketten. “Ook verkoop ik aan bedrijven in de regio die een eigen koffiemachine hebben. Die willen speciaal mijn koffie. Momenteel heb ik in één smaak, maar ik wil toe naar drie soorten”, aldus Marcelino, die nu ook zelf de verpakkingen en de verzending regelt.

In de weekenden en tijdens evenementen trekt hij er bovendien nog steeds met zijn koffiebar op uit. Voor het derde jaar is hij present op de Biestemerk. “En dat loopt altijd prima. Ik heb vanwege het weer nog even getwijfeld of ik mijn ijskoffie mee zou nemen, maar ook gewone koffie loopt eigenlijk altijd wel.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice