20 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Oranjevereniging luidt de noodklok

Geplaatst op: 19 oktober 2018

De Oranjevereniging Zwartsluis luidt de noodklok. Het bestuur heeft te maken met onderbezetting en de al jarenlang teruglopende animo voor de optocht zorgt ervoor dat ook die decennialange traditie onder druk komt te staan.

Het huidige bestuur heeft inmiddels alweer vijf jaar de touwtjes in handen. Onder hen zelfs mensen die het veelvoudige van die termijn mee hebben gedraaid. In de afgelopen jaren heeft de Oranjevereniging de gehele feestweek een nieuwe impuls gegeven. Het resultaat; grote deelname tijdens talloze activiteiten en bomvolle feesttenten. Wat dat betreft kijkt de vereniging terug op zeer succesvolle jaren.

Maar het is wel aanpoten voor het bestuur dat alles zelf moet doen. “We hebben echt behoefte aan extra handjes voor wat praktische zaken. Maar ook nieuwe bestuursleden. De functie van penningmeester is al een tijdje vacant, we zoeken iemand voor de ledenadministratie en een aantal bestuursleden wil op termijn ook graag vervangen worden”, aldus voorzitter John Smits.

“We hebben echt hulp nodig”, aldus bestuurslid Hans Winter. “Anders wordt het wel een hele uitdaging voor ons om de feestweek in 2019 te organiseren. Het laatste dat we willen is dat we volgend jaar geen feestweek hebben”, zo vervolgt hij. Jacco Dragt, die verantwoordelijk is voor de optocht geeft aan dat ook hier nu echt alle zeilen bij moeten worden gezet. “We hebben mede dankzij een burgerinitiatief plannen om de optocht een nieuwe impuls te geven, maar dan moeten we er wel vanuit kunnen gaan dat er ook meer wagens gebouwd gaan worden”.

Op dinsdag 23 oktober heeft de Oranjevereniging haar jaarlijkse ledenvergadering. De Oranjevereniging hoopt dat die avond (20.00 uur in Hotel Zwartewater) mensen te mogen verwelkomen die het bestuur komen versterken. “Dat mag als bestuurslid, maar ook puur als een paar praktische handjes voor één of meerdere activiteiten. Met alle hulp zijn we blij”, zo sluit de voorzitter af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice