25 april 2024 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

Schade waterloos uur valt mee

Geplaatst op: 23 oktober 2018

“Dat was wel even waardeloos ja”, zegt Petra Westra van kapsalon Janine aan de Kerkstraat. Ook zij zat, net als de rest van Zwartsluis, een uur zonder water vanmiddag. “Gelukkig had ik niemand in de verf of permanent staan.”

Eigenlijk wilde ze af gaan wassen, toen er ineens geen water uit de kraan kwam. “Roy Ekkelenkamp kwam binnen om te vragen of ik ook geen water had. Dat is dan toch wel prettig, dat je niet de enige bent.” Ze schat de schade, lachend, op 32,50 euro. “Dat ga ik niet verhalen hoor, voor die mensen is het ook onmacht. Die euro’s komen nog wel.”

Bij de VP leek de boel wel in de soep te lopen. “We konden geen koffiezetten, geen softijs en geen frisdrank verkopen, de oven en de afwasmachine konden niet aan en de toiletten werkten niet”, vertelt Karst Kisjes. Toch viel het ook daar mee. “Voor een uurtje is het nog wel te doen, maar het moet geen dag duren. Dit kan je een keer overkomen, het zijn dingen waar niemand blij van wordt, maar waar niemand iets aan kan doen. Dan is het gewoon even niet anders.”

Bij het Urker Vispaviljoen waren ze min of meer voorbereid op de waterstoring. “Ik heb standaard 20 liter water staan”, zegt Arie Noorloos. “Dus we hadden nog voorraad. We hadden alles al klaar waar we water voor nodig hebben, de bloem was al geklopt. Dus we konden wel een uurtje zonder.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice