20 juni 2019 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Barskopfeest gaat voor duizend bezoekers

Geplaatst op: 29 oktober 2018

Stichting Barskopfeest hoopt dit jaar meer dan 1000 feestgangers te mogen verwelkomen op haar jaarlijkse festijn. Zaterdag 10 november wordt het evenemententerrein in het dorp omgetoverd tot feestlocatie, waar vanaf 21.00 uur topband ‘The Euros’ op de bühne staat. Het jaarlijkse tentfeest wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd.

Het Barskopfeest werd in 2011 voor de eerste keer gehouden en werd vernoemd naar de gelijknamige keet Barskop. Het feestje trok 50 bezoekers en een vervolg bleek de moeite waard. In 2013 werd de organisatie overgedragen aan het derde en vierde team van de lokale voetbalvereniging VHK, met als doel het spekken van de clubkas.

In 2016 verruilde het feest van locatie. De tent aan de Barsbeek bood geen genoeg ruimte meer om alle feestgangers te kunnen onderbrengen. Daarom verhuisde het muziekfestijn naar het evenemententerrein aan de Monnikenweg. Het feest trok steeds meer bezoekers, in datzelfde jaar werd de grens van 500 gepasseerd. Een mijlpaal voor de organiserende vriendengroep.

Het feest werd groter en groter, daarom werd in 2017 besloten om het feest onder te brengen in een nieuwe stichting. Met voorzitter Robert van Benthem aan het roer werd vorig jaar de grens van 700 aanwezigen bereikt. “Dit jaar gaan we voor de 1000 bezoekers”, vertelt Robert vol vertrouwen.

De heren van de organisatie zetten zich met hart en ziel in voor ‘hun’ feest in ‘hun’ dorp. Ze doen zichtbaar hun best om de 1000 bezoekers werkelijk naar Sint Jansklooster te krijgen. Er worden in de regio reclameborden geplaatst en vanuit verschillende kernen worden busreizen georganiseerd naar het feest en weer terug.

Coverband ‘The Euros’ reist deze avond vanuit Twente naar de Kop van Overijssel. De heren noemen zichzelf de drie musketiers van het feestcircuit en spelen naar eigen zeggen de haringen uit de tent.

Jong en oud is zaterdag 10 november vanaf 21.00 uur welkom in de feesttent aan de Monnikenweg te Sint Jansklooster. Feestgangers die de tent voor 22.00 uur betreden betalen 5,00 euro entree. Na 22.00 uur kost het 10,00 euro om getuige te zijn van deze veelbelovende avond. Jong en oud is van harte welkom. Meer info: facebook.com/barskopfeest

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice