19 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Wijngaard grote winnaar ‘escapespel’

Geplaatst op: 30 oktober 2018

De Wijngaard is de grote winnaar van het escapespel tijdens de Kinderboekenweek. Alle basisscholen in Zwartewaterland konden met de groepen 5 tot 8 meedoen.

De leerlingen gingen in teamverband aan de slag met het oplossen van raadsels, geheimschrift en andere opdrachten. Gezamenlijk kwamen ze tot de oplossing. Het spel werd ingeleid door een van tevoren opgenomen interview in Bibliotheek Hasselt met kinderboekenschrijfster Corien Oranje. Haar ‘Top Secret’ reeks vormde de basis van het spel. Met natuurlijk een prijs voor de groep die het snelst het spel had opgelost.

Romy Tiemes van Bibliotheek Zwartewaterland deelde dinsdag de prijzen uit. Van De Wijngaard was groep 6 het snelst van alle groepen 5 en 6 in Zwartewaterland met een tijd van 34 minuten en 18 seconden. Niet alleen groep 6 van De Wijngaard heeft tijdens het spel goed samengewerkt om tot een snelle tijd te komen ook groep 8 van de Wijngaard heeft goed gepresteerd met een zeer snelle tijd van 32 minuten en 56 seconden. Zij waren hiermee het snelst van alle groepen 7 en 8 in Zwartewaterland.

Beide groepen ontvingen de complete Top Secret serie van Corien Oranje voor de klas.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice