28 maart 2024 Gebruikers online: 132
Agenda
Active creations

DIO Kiers is weer ‘vertrouwd’ DA Kiers

Geplaatst op: 1 november 2018

DIO Kiers is sinds donderdag weer ‘vertrouwd’ DA Kiers. Beide ketens gingen onlangs de samenwerking aan en kozen daarbij voor de bekendere naam van DA. “Wij zijn er wel blij mee, al was het maar omdat veel mensen het huismerk van DA meer waarderen dan dat van DIO”, zegt Theo Kiers in de winkel.

“Gelukkig weer het oude gezicht”, zegt net op dat moment een klant aan de kassa. In de tijd dat het landelijk slecht ging met de DA, kwam DIO in beeld. Maar met de samenwerking is nu ook in Zwartsluis de aloude naam weer terug. En dat werd donderdag gevierd. De eerste honderd klanten kregen bijvoorbeeld een goodybag met enkele producten en aanbiedingen aangeboden.

Met de twee letters op de gevel zet Kiers een nieuwe stap. Zijn grootouders begonnen ooit de zaak. “Mijn oma had een tabakszaak en mijn opa was een barbier die ook wat producten verkocht. In feite zijn daar de huidige Readshop en de drogisterij uit voort gekomen. Later begon mijn vader een dameskapperszaak.”

Toen de SPAR in 1982 naar de overkant verhuisde, besloot Kiers in het vrijkomende pand te trekken. “Mijn moeder runde eerst nog vijf jaar de tabakszaak aan de Stationsstraat. Toen zij 65 jaar werd, is dat assortiment ook naar deze plek gekomen. We zijn nog steeds heel blij met deze locatie en met de verbeteringen die de gemeente onlangs heeft doorgevoerd. Parkeren is nu perfect. Bovendien zitten er allemaal mooie zaken rond het plein. Dat trekt ook steeds meer mensen van buiten Zwartsluis.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice