26 april 2019 Gebruikers online: 4
Agenda
Active creations

Zwolse medailles voor ZvZ

Geplaatst op: 4 november 2018

Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ)  verscheen met 13 zwemmers aan de start van het junioren/jeugd circuit in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. ZvZ nam in totaal maar liefst 10 medailles mee naar huis.

Het junioren/jeugd circuit bestaat uit voorrondes en finales. In de voorrondes werden in diverse categorieën drie verschillende afstanden  gezwommen: 400 meter vrije slag, 200 meter rugslag en 200 meter wisselslag. Aan het eind van de wedstrijd streden elf zwemmers van ZvZ in de finales om de medailles. Tussendoor konden alle zwemmers andere afstanden zwemmen om hun persoonlijke tijd aan te scherpen.

Bijzondere prestaties van Juliëtte, Féline en Kaylen Juliëtte Janssen zwom afgelopen zaterdag de 100 meter vrije slag onder  de magische grens van 1.05.00! Zij tikte aan in een prachtige tijd van 1.04.45. Hiermee weet Juliëtte dat de dames-bokaal, sinds november 2015  op naam van Lindsey Berghuis, nu in haar handen komt.

Daarnaast behaalde Féline Sam een uitlooplimiet voor de Nederlandse Kampioenschappen op de 400 meter vrije slag. Om mee te kunnen doen aan de Nederlandse Kampioenschappen moet je een bepaalde limiet (tijd) behaald hebben. Een uitlooplimiet is een tijd die als marge is ingesteld. Als de series met limietzwemmers niet vol zijn, wordt de
(langzaamste) serie zwemmers opgevuld met zwemmers die deze  uitlooplimiet behaald hebben.

Kaylen Schonewille had de grootste pr (persoonlijk record) van de dag  gezwommen. Zij zwom maar liefst 18 seconden sneller dan haar vorige tijd op de 200 meter wisselslag.

Behaalde medailles
Gouden medailles waren voor Féline Sam en Juliëtte Jansen op de 100 meter vrije slag en voor Myrthe Dorgelo, Roos Schuite en Julian Hansman op de 100 meter wisselslag. Rick Smelt scoorde een zilveren medaille op de 100 meter vrije slag en Kaylen Schonewille bemachtigde een zilveren medaille op de 100 meter wisselslag. Anna Klomp, Carlijne Sam en Martijn  Sam sleepten op de 100 meter wisselslag bronzen medailles in de wacht.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice