19 juni 2019 Gebruikers online: 46
Agenda
Active creations

Opnieuw Poolse supermarkt in Zwartsluis

Geplaatst op: 8 november 2018

De Poolse supermarkt in Emmeloord, Faworyt, opent volgende week een ‘zusje’ in Zwartsluis, Faworytek. Faworyt is Pools voor favoriet, de Sluziger variant heet in het Nederlands Favorietje. Plaats van handeling is dezelfde plek als die van de vorige Poolse supermarkt.

“Maar de prijzen zijn heel anders, en we hebben ook andere openingstijden”, zegt Mounim, die in Emmeloord bedrijfsleider is. Het is de bedoeling om maandag open te gaan, maar zeker is dat nog niet.

De winkel is vooral gericht op Poolse inwoners van Zwartsluis, maar iedereen is van harte welkom, verzekert hij. “We hebben hele lekkere Poolse specialiteiten, die we allemaal uit Polen halen. Die hebben Nederlandse prijzen, maar vergelijkbaar met de Poolse prijzen.”

De winkel in Emmeloord is drie keer zo groot, en heeft veel klanten uit Zwartsluis. “Die trekken we nu een keer per week, maar het is onze doelstelling om ze elke dag vers brood en vlees aan te bieden.” De Poolse broodjes, zoetigheid en lekkernijen worden dagelijks vers aangeleverd vanuit een Poolse bakkerij uit Amersfoort.

De winkel is straks van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 21:00 uur. De opening wordt gevierd met speciale Poolse hapjes en taart. “Maar het is nog niet zeker of dat maandag lukt. Het wordt nog even hard werken, het weekend door.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice