19 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Bijzondere expositie in Schoonewelle

Geplaatst op: 24 november 2018

Schoonewelle ontmoet Schoonewelle vanaf vandaag. In het bekende museum opende wethouder Knol vanmiddag een expositie met kunst, gefabriceerd door leden van de gelijknamige familie. De expositie is de laatste van dit jaar en de eerste van het nieuwe jaar.

Achterkleinzoon Ferran Schoonewelle mocht als jongste exposant (13) helpen met de opening van de expositie. Samen met Knol onthulde hij een bord met daarop de genealogie van de familie Schoonewelle, waarop hijzelf als jongste staat genoteerd.

Een leuk idee in kleine kring leidde tot de realisatie van de bijzonder afwisselende expositie met inbreng van maar liefst

12 personen die de naam Schoonewelle dragen of door familiebanden met deze naam verbonden zijn.

Ook wordt werk getoond van drie Schoonewelle’s die inmiddels zijn overleden én is het niet uitgesloten dat tijdens de expositieperiode nog meer Schoonewelles gaan aansluiten. Bijzonder is dat alle deelnemende Schoonewelles aanwijsbare familiebanden met elkaar hebben.

De exposanten tonen schilderijen (o.a. aquarellen, acryl en olieverven), tekeningen, beelden, shipbottles, foto’s, sieraden, poëzie en memorabilia. De expositie duurt tot en met 2 maart 2019.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice