29 maart 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Edelzangers klaar voor mooie en gezellige tentoonstelling

Geplaatst op: 27 november 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

Dinsdagavond is het een drukte van belang in het clubgebouw van de Vogelvereniging De Edelzanger aan het Buitenkwartier. De 169 vogels worden ingebracht voor de jaarlijkse vogelkeuring.

Voorzitter Gert Mooiweer zit er rustig aan een kop koffie terwijl Gerhard Vos en aantal andere leden van de vereniging de kanaries, parkieten en diverse andere vogelsoorten met hun eigenaren opvangen Vervolgens worden de kooien, die eigendom van de vereniging zijn, in rekken in het clubgebouw gezet. Sommige kooien zijn voorzien van een hoes zodat de vogels geen last van de koude zullen ondervinden.

Volgens Gert Mooiweer is het aantal ingebrachte vogels minder dan in 2017. Oorzaak hiervan is volgens hem een minder kweekseizoen en ziektes bij een aantal leden. Overal is dit het geval en gezien het aantal leden doet de Edelzanger het nog goed, aldus Mooiweer.

Intussen heeft Yvonne Kisjes plaats genomen in het verloothoek. Op de tafel liggen de lootjes die in de enveloppes verdwijnen om donderdagavond verkocht te gaan worden. Achter haar liggen prachtige prijzen zoals een televisie, een bladblazer en diverse andere prachtige prijzen uitgestald.

Morgen worden de vogels door keurmeesters aan een deskundig oordeel onderworpen en donderdagavond is er de prijsuitreiking. Een ieder is welkom om een prachtige prijs mee naar huis te nemen en de prachtige vogels te bewonderen in het gezellige onderkomen van Vv de Edelzanger.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice