29 maart 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Visscher en Hoen Erelid van Edelzangers

Geplaatst op: 29 november 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

Jan Visscher Sr en Wiebe Hoen zijn benoemd tot Erelid van de Edelzanger. Dat gebeurde donderdagavond bij de opening van de jaarlijkse vogeltentoonstelling.

Na de inbreng van de vogels op dinsdagavond, werden door een viertal keurmeesters op woensdag alle 169 vogels van leden van Vogelvereniging De Edelzanger in Zwartsluis aan een deskundige keuring onderworpen. Vol spanning werd er door leden van de vereniging uitgekeken naar de uitslagen.

Op donderdagavond werd er door voorzitter Gert Mooiweer op humoristische wijze de avond aangevangen. Niet hij maar een tweetal andere leden moesten van de voorzitter de vogeltentoonstelling openen. Jan Visscher Sr en Wiebe Hoen werden vervolgens naar voren gehaald en werden vanwege hun grote verdiensten door de vereniging tot Erelid van de Edelzanger benoemd. Een daverend applaus van de overige leden en familie was hun deel.

Vanaf 20.00 uur was de show donderdag open voor niet leden en een ieder is welkom op vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Naast de mooie vogels is er een verloting met vele mooie prijzen waaronder een TV.

De uitslagen zijn als volgt:

De groepskampioenen waren W. Hoen, A.Huizenga, E de Lange en P van Dijk

Algemeen Kampioen werd A.Huizenga.

Kampioen Kanaries werd W.Hoen.

Kampioen tropen werd A.Huizenga

Kampioen parkieten werd E de Lange

Jeugd Kampioen werd P van Dijk

Derby Kampioen en Kampioen Openklasse werd g.mooiweer

Stellen Kampioen werd A. Huizenga

Stammen Kampioen werd A. Huizenga

Bondskruis was voor A. Huizenga en Bondsmedailles waren er voor W.Hoen, E de Lange en P.van Dijk.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice