20 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Zonneveld brengt vierde boek uit: Dodelijke Driehoeken

Geplaatst op: 15 december 2018

Tekst en foto: Teunie Rijfkogel

Zaterdagochtend presenteerde Edwin P.C. Zonneveld zijn nieuwe boek aan familie, vrienden en andere betrokkenen in Restaurant het Otterswold in Belt-Schutsloot, die speciaal voor deze gelegenheid haar deuren had geopend. Het boek, genaamd Dodelijke Driehoeken, is de vierde in de inspecteur Starck-reeks en gaat over de vondst van een 80-jarig gemummificeerd lijk in de watertank van een oude zeilboot. 

Het werd haastwerk. Gisteren haalde Zonneveld zijn boeken nog persoonlijk op bij de drukker uit Zaanstad en vanmorgen stond hij er al gepassioneerd over te vertellen. Niet alleen over zijn nieuwste boek, maar ook over hoe het allemaal begon. Zonneveld: “In 2014 zei ik tegen mijn vrouw: ik ga een boek schrijven.” Ze antwoordde met iets van ‘hahaha’, maar een jaar later was zijn eerste boek al een feit. Het was Gezworen Wraak, dat zich afspeelt rond Vollenhove. Het was een goed eerste boek, maar nadat er nog twee boeken uitkwamen, besloot hij dat het eerste boek nog beter kon. “Ik heb wat beschrijvende stukken omgezet in dialogen, omdat ik vond dat het boek dat wel kon gebruiken. In feite is het nu een herziene herdruk.”

Na Gezworen Wraak volgden Vermist in de Kragge en De Schutslootmoord, allemaal boeken die zich afspelen in de omgeving en daarom extra aansprekend zijn voor mensen die het gebied kennen. “De rietkragen, de slootjes, bepaalde wegen… Je gaat het gebied door andere ogen bekijken,” aldus een aanwezige. “Alles krijgt een extra dimensie.” Zonneveld beaamt dit door een verhaal te vertellen over een Beltiger die zijn eerste boek in 24 uur uitlas. “Ik kon het verhaal niet loslaten,” aldus de lezer. “Het stuk land wat je beschreef was het land van mijn opa. Elke keer als ik daar nu ben, dan draai ik me om. Het is net of je de spanning van het boek er in de lucht voelt hangen.” Een mooi compliment voor Zonneveld, maar naar eigen zeggen zijn de thrillers niet bedoeld om mensen bang te maken. “Ik wil gewoon leesbare, spannende boeken schrijven, die kenmerkend zijn voor deze streek.”

Bijzonder aan Zonnevelds nieuwste boek is dat astrologe Truus van Leeuwen er een belangrijk aandeel in heeft gehad. Van Leeuwen: “Ik ontmoette Edwin op een schrijversweekend in Frankrijk. We zaten ’s avonds samen aan de wijn en op een gegeven moment ging het gesprek over tarot en dergelijke. Toen Edwin hoorde dat ik me met horoscopen bezighield, vroeg hij: ‘Kun je een horoscoop van Starck maken?’ Ik antwoordde dat ik dat wel kon, maar hij ging verder. ‘En van een boot dan?’ Ik gaf aan dat ook dat mogelijk was, maar natuurlijk deed hij er nog een schepje bovenop: ‘En van 2, 3 boten dan?’ Lachend antwoordde ik dat dat wel een hele uitdaging zou worden, maar dat ik mijn best zou doen. Astrologie is eigenlijk wiskunde hè, meten is weten. Afijn, ik ging aan de slag en uiteindelijk kwam er een horoscoop uit, die bestond uit driehoeken. Ik zal verder niets verklappen over hoe de horoscoop inspecteur Starck heeft geholpen, maar ik kan jullie nog wel een tip geven,” besluit ze haar verhaal grappend. “Als een van jullie een schip besluit te kopen, kijk dan wel even goed naar de watertank…”

En zo werd Zonneveld’s vierde boek een feit, waarin een gemummificeerd lijk inspecteur Starck voor een raadsel stelt. Onderzoek levert niets op, maar net wanneer de zaak op een zogenaamde cold case lijkt uit te draaien, wordt de topman van een Amerikaanse multinational ontvoerd. Hij is de eigenaar van een klassiek zeilschip dat gebouwd werd op de werf in Vollenhove. Het schip is een kopie van de Endeavour II, het zusterschip van de Endeavour, die beide roem verwierven bij de America’s Cup in de jaren ’40 op Rhode Island. Wanneer men vervolgens een horoscoop vindt bij de papieren van de Endeavour, lijkt er toch vooruitgang in de zaak te komen…

Nieuwsgierig geworden? Het boek Dodelijke Driehoeken met isbn 978-94-93023-08-6 is vanaf volgende week verkrijgbaar als paperback, telt 298 pagina’s en staat garant voor urenlang leesplezier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice