16 juli 2019 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

De jeugd heeft weer een (soos)toekomst

Geplaatst op: 21 december 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

“Twee jaar en twee maanden heeft het geduurd voor dat wij weer een eigen onderkomen hebben” verzucht Tom Kisjes donderdagavond als hij vanuit het DESZ naar Esclusa loopt.

Binnen ziet het er gelikt uit met een mooi keukentje, een gezellige zithoek met een zitbank die ter beschikking is gesteld door Paulien Weebers, een tafelvoetbaltafel, een dartbord aan de wand en trots laat Tom de discolampen zien. Binnen is het netjes geverfd en ligt er een mooie vloer. Een vloer die door vader Kisjes en Emiel van Dijk gelegd is.

Het verfwerk is gedaan door Jarno Nieborg met verf die door Lenferink ter beschikking is gesteld, het tegelwerk met de door Dorgelo beschikbaar gestelde tegels en dat door Gerard Esteie is gelegd. Christiaan Akkerman heeft de spotjes gesponsord en verder heeft hij al het installatiewerk verricht. Het buitenwerk is door Johan Vinke gedaan zodat de soos qua kleur aan de omgeving is aangepast.

Aan de buitenzijde van het gebouw is het prachtige logo van Esclusa, dat ’s avonds tijdens de opening verlicht is, aangebracht. De geluidsinstallatie is door Smart AV van Pascal ten Berge aangepast en verder is er veel gedaan door de medewerkers zelf om er een gezellig onderkomen voor de jeugd van Zwartsluis te creëren. Verder heeft de gemeentewerf in Zwartsluis ruimte beschikbaar gesteld om de spullen van de soos in die twee jaar goed te bewaren. Overigens is het onderkomen door de gemeente daar geplaatst.

En zodoende konden op vrijdagavond Maaike Gommans, Dimitry Bood, Jarno Nieborg, Bennie Eikelboom, Myrthe Luchtmeier en Tom Kisjes de jeugd ontvangen.

Langzaam druppelen de jongens en een enkel meisje binnen in de mooi versierde soos, inclusief kerstboom en nemen meteen bezit van het Fifaspel, wordt de tafel met het voetbalspel door een tweetal DESZ spelers in beslag genomen en vliegen de pijlen richting het dartbord. Ondertussen maakt Tom koffie voor de mensen aan tafel en is er limonade voor een ieder. Myrthe maakt chips en chocolaatjes klaar en zet deze later op de tafels. De jeugd maakt gretig gebruik van de versnaperingen. Kortom, het is een geslaagde eerste avond voor Jeugdsoos Esclusa aan het parkeerterrein op de Cingellanden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice