17 september 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

In het nieuws in 2018

Geplaatst op: 27 december 2018

Zwartsluis Actueel trok ook in 2018 weer meer dan een half miljoen bezoekers. Die bezochten de website voor het volgen van het lokale nieuws in Zwartsluis. Best bekeken bericht was er een met een triest onderwerp: het overlijden van Driek de Goede.

Zwartsluis Actueel interviewde de markante Sluziger op een donderdag in het voorjaar, omdat hij twee dagen later afscheid zou nemen als hoofdsponsor van DESZ. In het interview en tijdens de bijzondere dag op het voetbalveld maakte De Goede een levenslustige indruk, maar bizar genoeg overleed hij in de nacht na het feest bij DESZ.

Ook zeer goed gelezen was een ander artikel over een onaangenaam thema. Op een zondagochtend valt aan de Handelskade iemand uit het raam, waarna de politie de omgeving afzet. Onduidelijk is dan of het gaat om een ongeluk of een misdrijf.

Op plaats drie van de best gelezen artikelen staat de komst van de wolf in onze regio. Het uit Duitsland afkomstige beest loopt eerst rond in Mastenbroek en zwemt het Zwarte Water over op weg naar het Staphorster veld.

Ook in 2018 weer een publiektrekker van bovengemiddeld formaat: de Sleepbootdagen. De organisatie spreekt vooraf wel van een domper omdat Rijkswaterstaat de kolksluis niet wil openen tijdens het evenement. Dat artikel staat op plek vier van de best gelezen berichten. Aan de uiteindelijke feestvreugde doet het niet veel af. De zonovergoten Sleepbootdagen zijn opnieuw een groot succes.

Op plek vijf de aankoop van het oude Kringlooppand door de gebroeders Terwel. Die bouwen het om tot een woongelegenheid. En dat in het jaar dat het centrum van Zwartsluis verder wordt opgeknapt. Ook gaat de bouw van de ‘Agnietenwijk’, met de brug in de Arembergerstraat, rustig door.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice