16 juli 2019 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Nieuwjaarsloop over het vertrouwde parcours

Geplaatst op: 28 december 2018

Foto archief Henk Kuik

De Nieuwjaarsloop bij DESZ gaat dit jaar weer over het vertrouwde parcours. Een aanpassing pakte vorig jaar niet goed uit. “Sommige deelnemers liepen te ver, anderen te weinig. Dat kan natuurlijk niet en dat moet je altijd zien te voorkomen. Achteraf was het vorig jaar te ingewikkeld”, zegt Harm Folkerts van de organisatie.

De organisatie heeft daarvoor de excuses aangeboden en kijkt weer vooruit. “Deelnemers zijn altijd te spreken over hoe we het hier aanpakken. We doen ook alles om het ze naar de zin te maken. Daarom verwacht ik dat er dit jaar weer gewoon 150 deelnemers zijn, al ben je altijd afhankelijk van het weer. Dat ziet er voorlopig goed uit. Voordeel is dat we dit jaar van het pad langs de Weteringallee gebruik kunnen maken. Vorig jaar was dat nog niet gereed.”

Folkerts piekert zelf wel eens over een paar afslagen door de aanpalende woonwijk. “Dan krijg je misschien meer weglopers, maar aan de andere kant haal je jezelf veel op de hals. De organisatie wordt dan ingewikkelder”, zegt de organisator. Dat geldt volgens hem ook voor het aantrekken van meer wedstrijdlopers. “Dan moet je het prijzengeld verhogen en verder professionaliseren. Aan de ene kant mooi, maar ook hierbij komt er veel meer kijken bij de organisatie en het gezellige, kleinschalige gaat misschien verloren. Eigenlijk vinden we het prima zoals het nu gaat.”

Folkerts is ondertussen bezig aan zijn 33e Nieuwjaarsloop. “Ik zei na de 25e editie al dat ik wilde stoppen…”, glimlacht de Sluziger, die ergens die wens nog steeds heeft. Als er een opvolger is, geeft hij zijn functie graag uit handen. “We vormen wel een geoliede machine en hebben een mooi team. Ook de sponsoren koester ik zeer: daarom doet Sander Frank, die al jaren de snert ter beschikking stelt, dit keer de prijsuitreiking. Over vrijwilligers hebben we ook nooit te klagen. Je hoeft maar iemand te vragen, en ze helpen mee. Dat is grandioos. Maar ik zou ook wel eens vanaf de zijlijn naar dit evenement willen kijken…”

Voorlopig is Folkerts echter nog nauw bij de organisatie betrokken. Komende vrijdag begint de opbouw van het parcours en een dag later lopen kinderen, jongeren en senioren dan over het parcours rondom de DESZ-velden. Na afloop is er muziek van Jan de Rijke.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice