25 april 2024 Gebruikers online: 70
Agenda
Active creations

Energiebespaarmarkt in De Sluuspoort

Geplaatst op: 18 januari 2019

De Duurzaamheidscombinatie (DCZ), energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland en de gemeente houden dinsdag 22 januari een energiebespaarmarkt in De Sluuspoort. Vorig jaar zijn er al energiebespaarmarkten geweest in Hasselt en Genemuiden. John Bakker, voorzitter van Energiek Zwartewaterland: “Dat was een succes; veel woningeigenaren vinden het prettig om rond te kijken, informatie te krijgen en verder geholpen te worden. We doen het daarom nu ook in Zwartsluis.”

Tijdens deze markt krijgen bezoekers informatie over verschillende manieren van energie besparen, energie opwekken, subsidies, belastingvoordelen en de energiebespaarlening. De Energiebespaarmarkt is een samenwerking tussen DCZ en energiecoöperatie Energiek Zwartwaterland. De gemeente faciliteert dit initiatief door deelname met het energieloket en de campagne Lang zult u wonen. Wethouder Albert Coster komt langs om de samenwerking met DCZ en energiecoöperatie te verlengen. Samen geven ze in 2019 nog eens minimaal 100 gratis energiescans weg aan woningeigenaren.

Tijdens de Energiebespaarmarkt krijgt de bezoeker informatie over het comfortabeler en energiezuiniger maken van een woning. Ook is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de energieadviseur voor een gratis energiescan. Energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ: “Er zijn zo veel mogelijkheden van energie besparen en verduurzamen dat mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Wij willen ze goed op weg helpen en ontzorgen. Zo komen wij bijvoorbeeld bij mensen thuis voor een gratis energiescan.”

Op de markt is informatie te vinden over allerlei soorten isolatie en zelf energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. John Bakker: Is je eigen dak niet geschikt dan is het nu ook mogelijk deel te nemen aan een zonnestroomproject van energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland. Ook daarover meer informatie op de energiebespaarmarkt.”

Speciaal voor de 55-plusser is Lang zult u wonen aanwezig met allerlei voorbeelden om de woning levensloopbestendig te maken.

De Energiebespaarmarkt is van 18.00 tot 21.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice