14 november 2019 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

De Krieger kijkt terug

Geplaatst op: 25 januari 2019

Foto Herman Westhuis

Wat is er nu mooier voor een ijsclub om op haar vergadering de ijsbaan open te hebben. 24 januari 1933 is de club aan De Krieger opgericht en op vrijdag 24 jan kon de ijsbaan open na inzet van velen.

Niets doen is geen optie, dat is het devies van de ijsclub. Dus werd er direct dinsdagavond actie ondernomen toen de sneeuw de dunne ijsvloer begon toe te dekken. De zgn. Stamfibie werd van stal gehaald, een lichte machine die die speciaal voor deze omstandigheden is ontworpen omdat hij blijft drijven mocht hij door het ijs zakken. Toen de machine toch niet het gewenste resultaat gaf werden de handschuivers ingezet. Met man en macht werd er sneeuw geschoven. Dankzij de vrijwilligers die in alle haast waren opgetrommeld kwam de ijsvloer weer bloot aan de buitenlucht en kon aangroeien. Vaak wordt er te lang gewacht om de sneeuw van het ijs te halen waardoor het ijs onder een laag isolerende sneeuw komt te liggen en de vorst niet meer bij het ijs kan komen.

Vrijdagavond was het dan eindelijk zover, er steeg een gejuich op bij de wachtende sportievelingen toen de lampen aangingen.

Eindelijk kon men schaatsen, waar dan ook gretig gebruik van gemaakt werd. Het was een gezellige avond, waarbij de koek en zopie niet ontbraken. De volgende dag kwamen van heinde en verre schaatsliefhebbers naar De Krieger om te profiteren van deze korte ijsperiode. Met de invallende dooi is het weer gedaan met de pret.

Maar met voldoening kan het bestuur terugkijken op deze korte periode, alle inspanningen waren niet voor niets.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice