16 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Alpenreus beklimmen in strijd tegen kanker

Geplaatst op: 6 februari 2019

Johan Leeuw had tot voor kort nog nooit op een racefiets gezeten, maar begin juni beklimt hij minimaal één keer de Alpe d’ Huez. Samen met vier bevriende Zwollenaren doet hij mee aan het bekende evenement Alpe d’ Huzes dat jaarlijks geld inzamelt voor het KWF. ‘Team Eendracht’ doet mee in herinnering aan zijn schoonvader.

Schoonvader Hoeksma overleed eind 2017 op 58-jarige leeftijd. Met zijn schip Eendracht lag hij tijdens vakantieperiodes regelmatig in Zwartsluis. “Iedereen kent wel die partytenten die aan de kade staan. Daar is het idee ontstaan om mee te doen aan Alpe d’ Huzes. Alle schippers kenden mijn schoonvader”, vertelt Johan.

Hij is samen met zijn zwager, een beste vriend van zijn schoonvader en daar twee dochters van in voorbereiding. “Een paar keer per week fiets ik de regio door. Afgelopen weekeinde toevallig voor het eerst ook bergop: de Knobbel bij ’t Harde. Dat ging best goed, maar de alp is straks natuurlijk een ander verhaal. Ik heb geen idee wat me te wachten staat, maar ik wil minimaal een keer naar boven en hopelijk vaker.”

De sportieve uitdaging is eigenlijk niet ineens de grootste uitdaging: het team hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. “Het was voor het eerst dat de ziekte zo dichtbij kwam. Mijn schoonvader was al twee jaar ziek. Een paar keer leek een behandeling aan te slaan, maar uiteindelijk is hij toch overleden. Je merkt dan hoe intens zo’n periode is. Dat is voor mij de drijfveer om mee te doen”, vertelt Johan. Het team heeft ondertussen al 14.500 euro binnengehaald en hoopt zeker 20.000 euro bij elkaar te fietsen.

Ondertussen heeft Johan nog vier maanden voorbereiding voor de boeg. Naast de ritjes door de Kop van Overijssel wil hij ook nog wat meer hoogtemeters zien te maken. “Ik wil de fiets een keer achter in de auto gooien en een weekendje naar Limburg of de Ardennen. Gelukkig wordt het weer straks wat beter, zodat ik vaker kan fietsen. Dan komen we vast wel boven…”

Het team steunen? Kijk op www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/team-eendracht. Ook staat er een donatiedoos bij Millefleur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice