14 november 2019 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Lisanne naar landelijke ‘Skills’-wedstrijd

Geplaatst op: 8 februari 2019

Lisanne Potuyt mag meedoen aan de landelijke finale van de nationale Skills. Ze plaatste zich daarvoor met haar klasgenotes¬†Ellen Bunskoek en Susanne de Coo van het Terra in Meppel. Voor het vak ‘bloem’ deed ze deze week mee aan de Skills Talents in Emmen.¬†

Dat zijn de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo in vakmanschap. In tien verschillende vakrichtingen kunnen deelnemers laten zien wat ze in hun mars hebben. De tien vakrichtingen omvatten de breedte van het vmbo. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element. Daarnaast maken ze tijdens de finale deel uit van het provincieteam en werken ze samen met de andere vakrichtingen op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk.

De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied, maar ook als provincieteam. Hierdoor ontwikkelen deelnemers niet alleen hun talent op hun eigen vakgebied, maar maken zij ook kennis met andere vakrichtingen. Skills Talents bestaat uit een selectiewedstrijd op de eigen vmbo-school, een provinciaal kampioenschap, een teambuilding en een nationale finale. Per vakrichting geeft een docent drie leerlingen (een vakteam) op die de strijd aangaan tegen leerlingen van andere scholen. Een school kan 1 vakteam per vakrichting opgeven.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice