19 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Roos blijft de bloem van de liefde

Geplaatst op: 11 februari 2019

Tekst Sebastiaan Boers, foto Jan van Kleef

De dag van de liefde, Valentijnsdag, staat weer bijna voor de deur. Op 14 februari is het net even drukker dan normaal. Ook voor Marieke van Bloemenhuis Millefleurs. Zij is er al een paar weken van tevoren mee bezig. Met name de inkoop van rozen is van groot belang. Een trend die ieder jaar toch weer terugkeert.

Wat zijn de trends van dit jaar?
“Vooral de rode en roze rozen blijven een trend,” zegt Marieke. Maar Valentijnsdag is meer dan alleen liefde voor een partner. Er komen ook dochters een mooi boeket halen voor hun moeder. Verder zijn het niet alleen maar volwassenen die haar winkel bezoeken. Ook jongens komen soms een rode roos kopen voor hun geliefde.

Vooral op de dag zelf is het extra druk. Daarom worden er op die dag ook extra medewerkers ingezet. Maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo is de winkel al mooi aangekleed voor de dag van de liefde. Op de ramen zijn rode harten te zien en ook de winkel zelf is al versierd.

Marieke maakt er een sport van om de mooiste roos voor de beste prijs in te kopen. Zo probeert zij om andere bloemisten voor te zijn om er op die manier voor te zorgen dat haar klanten van de mooiste rozen kunnen genieten. Daar is op de dag zelf volop keuze in, vooral in de kleuren rood en roze, de kleuren van de liefde.

Het is ook mogelijk om anoniem een bos bloemen of boeket te versturen. Wel is dan de vraag wie heeft het gestuurd. Anoniem is anoniem en dus mag er dan niets doorgegeven worden. “Het komt wel eens voor, maar het is nog niet heel vaak”, aldus Marieke.

Is Valentijnsdag één van de belangrijkste dagen van het jaar voor jullie?
‘Moederdag is de beste dag van het jaar, maar Valentijnsdag is ook zeker belangrijk’. Alles is ook mogelijk voor de klanten van Millefleurs. Wanneer iemand één roze roos cadeau wil geven, dan kan dat gewoon. Die kan mooi ingepakt worden in folie met een mooie strik eromheen.

Millefleurs is aangesloten bij Fleurop. Zo heeft Fleurop een speciale menukaart voor Valentijnsdag. Hier kunnen klanten een keuze maken en een bestelling plaatsen. Deze komen dan binnen bij Millefleurs en worden klaargemaakt voor de klanten.

Wat veel mensen niet weten is dat er ook een hele voorbereiding aan vooraf gaat. Zo worden de bloemen ingekocht bij de veiling. Vervolgens moeten deze verkoopklaar gemaakt worden. Hier zitten ook een aantal uren in. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. De mooiste boeketten komen vervolgens tevoorschijn.

Waarom horen bloemen bij de liefde?
‘Bloemen maken mensen gelukkig en blij’. ‘Soms kan het ook een vorm van troost zijn’. Bloemen en liefde gaan dus hand in hand samen, zeker op een dag als Valentijnsdag.

Ieder jaar probeert Marieke een actie te bedenken rondom Valentijnsdag. Dit jaar is die in samenwerking met Regiobank. Via Facebook kunnen mensen kans maken op een mooi boeket. Hiervoor kunnen ze de Facebookpagina van Millefleurs liken en delen. Vervolgens kunnen zij een bericht achterlaten waarom iemand een boeket verdient. Daar wordt dan een winnaar uit gekozen.

Zijn er ook nog eventuele ‘no-go’s’ voor Valentijnsdag?
“Eigenlijk zijn er geen ‘no-go’s je moet gewoon doen wat je leuk vindt om te geven”, aldus Marieke. Maar een echte ‘no-go’ is, als je er één moet noemen, dan is het toch wel de gele roos.

Millefleurs is donderdag open tot 18.00 uur. Neem een kijkje en laat je verrassen door de mooie kleuren én geuren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice