19 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Tafeltennissers winnen van Genemuiden

Geplaatst op: 25 februari 2019

Het eerste senioren team van Zwartsluis moest deze week spelen tegen het derde team van GTC uit Genemuiden. De verwachting was dat het wel eens een mooie en spannende wedstrijd kon worden. Beide teams kenden elkaar nog niet. Zo moest er eerst gekekenworden wat voor spelstijl een ieder had. Dus was het in het begin even goed aftasten. Aldert Vegter opende de avond met game verlies. Na de nodige aanwijzingen van zijn teamgenoten ging het beter. Het vervolg was dat hij drie games op rij wist te winnen.

Jan Booij begon sterk aan de wedstrijd, twee maal game winst. Daarna game verlies, om in de vierde game toe te slaan. Roel Santbergen begon onzeker aan de partij en hij verloor twee games. In de derde game kwam het herstel en wist hij de partij alsnog naar zich toe te trekken. Het dubbelspel was een mooie partij. Deze ging lekker op en neer met winstkansen voor beide teams. Uiteindelijk ging de winst naar Zwartsluis. Na het dubbel had Jan Booij  het lastig. Hij wist niet door het spel van zijn tegenstander heen te komen. De winst ging dan ook naar GTC. Aldert Vegter wist de voorsprong, met een winstpartij  weer op vier punten te brengen.Roel Santbergen speelde een mooie partij maar zag de winst naar zijn tegenstander gaan.

Jan Booij wist met zijn tweede winstpartij  dat de eindzege voor Zwartsluis was. Roel Santbergen had in zijn derde partij geen vat op het spel van de tegenstander en kwam dan ook niet tot winst. Aldert Vegter was deze avond goed op dreef. Ook zijn derde partij wist hij door zijn rustige houding/spel naar zich toe te halen. Door deze 7-3 zege en de uitslagen in de andere wedstrijden staat Zwartsluis na drie wedstrijden op de eerste plaats.

Het tweede team speelde thuis de uitwedstrijd tegen team 3 van Smash- in, uit Ens. Albert Mooiweer speelde in het begin goed. Hij wist in vier games te winnen. Harry de Wit begon met game verlies, om vervolgens de volgende drie games binnen te halen. Het tweede team had deze avond  een invaller nodig. Gerwin van Dalfzen wilde wel mee spelen. Hij deed het goed en won zijn eerste partij.Het dubbelspel ging ook al naar Zwartsluis. Na het dubbel deed Smash-in iets terug. Albert Mooiweer moest een nederlaag incasseren. Vervolgens zette Zwartsluis de wedstrijd naar zijn hand en moest Smash-in met een 9-1 nederlaag naar huis. Harry de Wit won 3 keer, Gerwin van Dalfzen won ook 3 keer en Albert Mooiweer 2 keer.

Het derde team speelde in Hoonhorst tegen het tweede team van Hoonhorst. Kenneth van Dijk begon met verlies in de eerste partij, om daarna de overige partijen winnend af te sluiten. Joost de Graaf speelde een zeer goede wedstrijd. Hij wist zijn drie tegenstanders met een nederlaag naar de kant te sturen.Tjalling Wynia was mee als invaller. Ook hij deed het goed en won zijn drie partijen. De eindstand was een 9-1 zege.

Het vierde team speelde thuis tegen het vijfde team van DTV ‘84 uit Dalfsen. Een goede tegenstander voor het vierde. Wout van Dalfzen speelde zich naar twee keer winst. Harm Hageman kwam helaas niet verder dan één keer winst. Wietze Bakker had een zeer goede avond. Hij wist zijn drie partijen winnend af te sluiten. De eindstand was een kleine maar mooie 6-4 overwinning.

Het vijfde team speelde in Nieuwleusen, tegen het tweede team van Wham. Mark Smit ging met twee jeugdspelers naar deze wedstrijd en het was afwachten hoe het zou gaan. Ingmar Steenbergen speelde een goede wedstrijd maar kwam helaas niet tot winst. Edward de Wit speelde zich twee keer naar winst. Mark Smit kwam helaas maar tot één winstpartij. De eindstand was dan ook een 7-3 nederlaag.

DE JEUGD SPEELDE ZATERDAGMORGEN UIT IN ZUTPHEN

Het eerste team speelde tegen het eerste team van Torenstad. Aan het eind van de morgen konden de beide teams terugkijken op een spannende en gelijk opgaande  wedstrijd. Eerst kwam Torenstad op voorsprong, daarna Zwartsluis zo ging het de hele wedstrijd door. Met aan het eind een 5-5 gelijkspel. Rafael Oudenaarden kwam jammer genoeg niet tot winst. Twan Ketelapper wist twee keer te winnen. Edward de Wit kwam ook tot twee keer winst. Het dubbelspel zorgde voor het vijfde punt.

Het tweede team speelde ook tegen Torenstad, het speelde tegen het tweede team. Thimo Smit en Simon L’Amie moesten deze wedstrijd helaas met zijn tweeën spelen deze morgen. Dat was natuurlijk geen goed begin, je staat dan immers al met drie-nul achter. Dat dit niet fijn is kon je merken aan de drie nederlagen van Simon. Thimo wist nog net één keer tot winst te komen. De eindstand was dan ook 9-1 verlies.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice