25 april 2024 Gebruikers online: 142
Agenda
Active creations

ZvZ met 21 medailles terug uit Zwolle

Geplaatst op: 4 maart 2019

Zwemvereniging Zwartsluis (ZVZ) verscheen zaterdag met 20 zwemmers aan de start bij het Minioren-Junioren Circuit – deel 3. In het Zwolse zwembad De Vrolijkheid werden 8 verschillende afstanden gezwommen met in totaal 48 starts. Aan het eind van de wedstrijd keerde ZVZ met 21 medailles en 32 persoonlijke records terug naar Zwartsluis.

De 14 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen medailles zijn natuurlijk een geweldige prestatie voor zowel de vereniging als de individuele zwemmers uitkomend in hun eigen leeftijdscategorie. Naar het goud zwommen Feline Sam (3x), Paula Felicia Spans (2x), Fay Boxum (2x), Diede Veld (2x), Storm Boxum (2x), Emmelien Smelt (1x) en Esmee Mulder (1x). Zilver was er voor Myrthe Dorgelo (1x), Emmelien Smelt (1x) en Esmee Mulder (1x). Bronzen medailles waren er voor Jaydey Schonewille (2x), Myrthe Dorgelo (1x) en Rick Smelt (1x). Tot slot behaalden de meisjes junioren een gouden medaille op de estafette 4 x 50m vrije slag.

Positieve resultaten
Een aantal resultaten sprong in het oog. Zo zwom Diede Veld op de 100m vrije slag in een tijd van 1.09.93 onder de magische grens van 1.10.00. Paula Felicia Spans, Anique Dorgelo, Feline Sam, Myrthe Dorgelo, Diede Veld, Rick Smelt, Jette Mensink en Esmee Mulder wisten op al hun afstanden een persoonlijk record neer te zetten. De vier meiden van de estafetteploeg verschenen met de tweede tijd aan de start van de 4 x 50m vrije slag, maar wisten in een persoonlijk record van één seconde als eerste aan te tikken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice