24 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Iris Dekker in finale Podium Meppel

Geplaatst op: 5 maart 2019

Iris Dekker staat op 18 maart in de finale van Podium Meppel. Dat is een initiatief van vier Meppeler Serviceclubs die jonge talenten uit de regio een podium geven. Twaalf van hen staan in de ‘grande finale’ in Schouwburg Ogterop.

De 17-jarige Iris Dekker uit Zwartsluis vertelde zaterdag in Actueel op Zwartewater FM over haar muziek. Eerder stond ze onder meer in de finale van Sunday Sessions van Barbara Lok. Ze schrijft buitengewoon persoonlijke en indringen muziek. “Ik probeer aandacht te vragen voor psychosociale ziektes. Daar rust nog steeds een taboe op. Mensen vinden het eng en weten niet hoe daarover een gesprek kunnen aangaan. Dat voelt heel eenzaam”, aldus Iris.

Het schrijven van liedjes en deelname aan wedstrijden zoals deze, voelt voor Iris als ‘een stuk acceptatie’. “Normaal gesproken zet ik een masker op en lach ik veel. Zo kent de buitenwereld mij. Dankzij de muziek kan ik mijn echte kant laten zien”, vertelt Iris. Zij schrijft veel s’ nachts en doet op haar keyboard.

In Ogterop strijdt Iris straks tegen andere jonge talenten. Dat zijn kinderen of jongeren die goed zijn in dans, muziek, zang, acrobatiek of een ander talent bezitten. “Naast de tweejaarlijkse finale in Ogterop krijgen de kinderen ook trainingen. Daarbij krijgen ze tips over bijvoorbeeld houding en presentatie”, vertelt Mirjam Sangster van de organisatie.

Die wil jonge talenten vooral een podium geven, zodat ze ook echt verder kunnen met hun talent. “Wij hebben een databank met jonge talenten uit de regio. Als bedrijven of organisaties artiesten zoeken voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, kunnen ze die makkelijk vinden.”

Aan de wedstrijd in Ogterop is een geldprijs verbonden. De zaal is nog niet uitverkocht. Kaarten kosten 10 euro per stuk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice