29 maart 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Schaakuitslagen

Geplaatst op: 8 maart 2019

Na zijn nederlaag in de Britse verkiezingen van juli 1945 reist de nog steeds invloedrijke ex-premier Winston Churchill door de wereld. In de Verenigde Staten wordt hij warm ontvangen als dé Europese oorlogspremier. In het Westminster College in Fulton, Missouri, houdt hij op 5 maart 1946, 73 jaar geleden, een toespraak die algemeen gezien wordt als het begin van de Koude Oorlog. In de speech spreekt hij van de toenemende invloed van de Sovjetunie en de dreiging die daarmee gepaard gaat. De eerste zin van zijn beroemde Fultonrede luidt: “Van Stettin aan de Oostzee tot Triëst aan de Adriatische Zee, is een ijzeren gordijn neergelaten dwars door het Europese continent.”

Ondanks deze beroemde rede van Winston Churchill opende Joas Tiggelaar tegen Henk Terpstra. Na een spannende opening won Joas al snel in de partij een paard en zette met zijn e-pion druk op Henk’s verdediging. Dit ging ten koste van een toren tegen een loper van Joas. In het  eindspel wist Joas met een pion te promoveren en moest Henk zijn nederlaag erkennen.

Wij hadden dit keer het genoegen een gastspeler uit Kraggenburg te begroeten. Van harte welkom Henk van Haaster! Hij mocht het opnemen tegen Klaas-Jan v.d. Vinne. In een mooie partij maakte Henk het Klaas-Jan bijzonder moeilijk en kon deze niet rokeren. Gaande de partij verloor Henk een kostbaar stuk, maar wist met een tussenschaak een paard van Klaas-Jan terug te winnen en hierdoor ook de partij.

Jaap Russchen ontmoette Ben ten Klooster. Jaap kwam beter uit de opening. Ben gaf de ontwikkeling van zijn stukken te weinig aandacht, waardoor hij op de koningsvleugel in grote problemen kwam. Nadat een toren verloren ging was er geen houden meer aan en legde Ben zijn koning om.

 

Voor de OSBO speelde het eerste team van schaakclub Het Zwartewater uit tegen O & O -2 uit Kampen. De heren Troost en Jurgens verloren hun partij, de heer Russchen speelde remise en de  heer v.d. Vinne won zijn partij.

Het tweede team van schaakclub Het Zwartewater speelde thuis tegen Schaakstad Apeldoorn-1 uit Apeldoorn. De heren v.d. Berg en Bos verloren hun partij, de heer de Jong speelde remise en de heer Jurgens ging er met de winst vandoor.

 

”Tegenover anderen zijn wij oprechter dan tegen ons zelf”

Friedrich Nietzsche

Duits dichter en filosoof

Leefde van: 1844-1900.

Kijk ook eens bij: www.svhetzwartewater.nl

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice