28 maart 2024 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

Excelsior laat van zich horen

Geplaatst op: 9 maart 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Vrijdagavond gaf Christelijk Muziekvereniging Excelsior uit Belt Schutsloot haar jaarlijkse uitvoering in dorpshuis de Zandbelt. Een afgeladen zaal luisterde naar diverse muziekstukken van de Fanfare onder leiding van Dethmer Jan van Heerde en de Malletband onder leiding van de uit Zwartsluis afkomstige Marinus Schoonewelle.

Na de opening van de avond werden de dit jaar overleden leden Geert Halfmouw, oud 85 jaar en Jan Knobbe, 86 jaar oud herdacht. Beiden waren sinds 1948 lid geweest van de vereniging. Ter nagedachtenis aan hen werd door het orkest een stuk gespeeld.

Zowel voor- als na de pauze werden door afwisselend de Malletband en de Fanfare diverse prachtige stukken gespeeld, zoals Liberation Fanfare, Heaven, in Christ Alone, Lambada, Abide with Me, een medley van Jan Smit, Marco Borsato, een tribute to Amy Winehouse, Living on a Prayer van Bon Jovi, San Diego, YMCA, Total Toto en als slotstuk Glorioso door Malletband en Fanfare waar de bomvolle zaal duidelijk van genoot.

Middels filmpjes, geluidsfragmenten en muzikale informatie werden de gespeelde stukken op een beamer aan elkaar “gepraat”. Vele, vele uren had Robin Rook, deel uitmakend van de Fanfare hier aan besteed zoals hij zelf vertelde. De techniek van de avond was in handen van Wesley Nieborg Stage Equipment uit Zwartsluis.

Op deze avond werd een drietal leden voor hun langdurig lidmaatschap in het zonnetje gezet: de in Nieuwleusen woonachtige Janine Kalter was dit jaar 25 jaar lid. Zij is niet alleen lid van Excelsior, maar ook in haar woonplaats Nieuwleusen speelt zij en daarnaast ook nog in Lemelerveld. 50 jaar lid zijn dit jaar Roelof de Jonge en Dirk Klaver. Buiten het feit dat Roelof de Jonge 50 jaar lid was, is hij ook nog 20 jaar bestuurslid geweest, eerst als penningmeester en een periode als voorzitter. Ook Dirk Klaver heeft in het bestuur gezeten eerst als secretaris en daarna als bestuurslid.

De drie jubilarissen kregen een oorkonde opgespeld en kregen een oorkonde uitgereikt en werden daarnaast in de bloemetjes gezet.

Op 29 juni van dit jaar zal het 90 jarig jubileum gevierd worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice