23 mei 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Geld voor de Groene Wensboot

Geplaatst op: 9 maart 2019

De Groene Wens Boot met als ligplaats Ossenzijl heeft zaterdag 9 maart van de ING een cheque ontvangen van vijfduizend euro. De fluisterboot, speciaal gebouwd voor mensen met een beperking en vaart in Weerribben-Wieden, was door de ING in de regio Emmen genomineerd voor een donatie uit het ING Nederland Fonds ‘Help Nederland Vooruit’. In totaal kwamen vijf goede doelen in deze regio in aanmerking voor de stemronde, waarbij er voor de winnaar vijf duizend euro te verdienen was. Hierbij is het de bedoeling dat elk goed doel zoveel mogelijk mensen gaat aansporen te stemmen om zo aanspraak te maken op een donatie. De hoogte was afhankelijk van het aantal uitgebrachte stemmen.

De uitslag werd zaterdagmorgen op ING Emmen gepresenteerd door Greta Deuring, Renate Sieders en Davor Pobric. Winnaar werd Stichting de Groene Wens Boot te Ossenzijl met 622 stemmen. Op de tweede plaats gevolgd door Buurt- en Belangenvereniging Westersluis uit Hoogeveen met 221 stemmen. Goed voor een cheque van 3.000 euro. Stichting Present Steenwijkerland werd vierde en kreeg met 149 stemmen een cheque van 1.500 euro.

De cheque werd door twee vertegenwoordigers van de Groene Wens Boot schipper Roel Schurink en penningmeester Roelof Huls in ontvangst genomen.

ING steunt met het fonds vrijwilligers organisaties en goede doelen die in Nederland actief zijn en mensen vooruit willen helpen. Het is volgens de financiële instelling hartverwarmend om te merken hoe al deze mensen zich inzetten voor anderen. ING wil met een geldbedrag hen een steuntje in de rug geven.

Bestuur en vrijwilligers van de Groene Wens Boot bedanken iedereen voor hun uitgebrachte stem. Hierdoor werd een prachtig resultaat behaald. Het geldbedrag kan de stichting heel goed gebruiken voor het beheer en onderhoud van de boot en het botenhuis.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice