Agenda
Active creations

Pegasus blijft winnen

Geplaatst op: 9 maart 2019

De laatste weken heeft aanvoerder Albert Dijkstra van Pegasus weinig reden tot klagen. Vreemd wanneer je weet dat zijn team de laatste periode met behoorlijk wat blessures te kampen heeft.  Maar de heren van Pegasus hebben de smaak te pakken. Voor de tweede maal op rij kwamen de heren van CSV uit Zwolle naar het thuiskamp van Pegasus. Met een 3-2 overwinning voegt Pegasus haar vijfde overwinning aan de reeks toe.​

De Zwollenaren zetten de thuisploeg stevig onder druk met gevarieerd spel, ondanks een aantal killblocks en een enkele ace door Tim Verbrugge, een Zwollenaar die dit jaar voor het eerste van Pegasus uitkomt, moest Pegasus dit bekopen met het verlies van de eerste set. Setstand 19-25.​

De tweede set waren de rollen omgedraaid: CSV kwam niet onder de druk van Pegasus uit en liep daardoor continu achter de feiten aan. Pegasus wist door een positieve instelling en sterke passing van libero Ane Boschma de set gemakkelijk naar zich toe te trekken. Einde van de tweede set werd overtuigend met 25-14 bevestigd.  ​

Set 3 begon Pegasus ongewijzigd. Het hoogtepunt van deze set was de extreem lange rally (59 sec) gewonnen door Pegasus middels een pipe-aanval. CSV werd bedankt voor zijn inspanningen. Derde set eindigde dan ook in 25-16. ​

Door onzuiver spel van de kant van Pegasus, liepen de heren tegen een spreekwoordelijke lantaarnpaal, de motor van CSV draaide op dat moment op volle toeren. Door sterke aanvalscombinaties konden de Zwollenaren deze vierde set met 18-25 verzilveren.​

2-2 in sets resulteerde in een laatst beslissende vijfde set. De vijfde set is een wedstrijd opzich waar de kansen voor overwinning weer gelijk verdeeld zijn. Omdat de mannen van de pegasus wel een beloning wilden voor het harde werk van de vorige sets begonnen zij met power-play volleybal.Goede passing resulteerde in krachtige aanvalcombinaties die direct punten opleverden. Bij 8-3 moest er dan ook al snel van kant gewisseld worden. De tweede helft van de vijfde set denderde Pegasus door. Na een killblock bij 10-5 was het daaropvolgende punt wellicht een van de mooiste van de wedstrijd. Speelverder van de Wetering speelde middenman Hoentjen geheel vrij en die sloeg de bal vervolgens snoeihard op de vloer. Van Veen, vervangend diagonaal had de eer het wedstrijdpunt te mogen verzilveren. Uit opnieuw een ‘pipe-aanval’ liet hij 15-09 noteren. Met de 3-2 overwinning deed Pegasus goede zaken in de poule .​