20 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Eerste verlies voor tafeltennissers

Geplaatst op: 10 maart 2019

Het eerste senioren team van Zwartsluis verloor deze week in Swifterbant. De tegenstander was Swift ’64, team 1. Dit is een tegenstander waar geen peil op te trekken is. Dus altijd lastig, dit komt mede door het zaaltje waarin zij spelen, met een laag plafond en een gladde vloer.

Na enig inspelen begon de wedstrijd. John van Schellen en Jan Booij begonnen met verlies. Roel Santbergen zette het eerste winstpunt op papier. Het dubbelspel ging mooi op en neer, helaas ging deze verloren. Daarna wist Van Schellen de achterstand weer te verkleinen. De tussenstand was nu 3-2 voor Swift. Vervolgens moest Santbergen ook zijn meerdere erkennen in de speler die in zijn rolstoel stevig op zijn plaats achter de tafel zat, en bijna alles terug blokte. Booij verkleinde de achterstand door weer te winnen. Santbergen kwam in zijn laatste partij niet in zijn normale ritme en moest zijn tegenstander feliciteren. Van Schellen  speelde zijn laatste partij van de avond. Het was na afloop een zware maar terechte zege voor hem. Booij mocht proberen om er een gelijkspel uit te halen. Dit lukte hem niet en zo kwam de eindstand op een 6-4 nederlaag uit. Het eerste team staat nu op een gedeelde eerste plaats.

Het tweede team speelde thuis tegen  team 8 van Smash ‘70, uit Hattem. Marc de Rijk mocht de wedstrijd openen. Dit deed hij met een verlies partij. Daarna was het de beurt aan Harry de Wit. Na een spannende partij zette hij Zwartsluis weer naast Smash. Albert Mooiweer boekte ook een mooie zege. Dit was een goed begin voor de rest van de wedstrijden. Alle zeven partijen gingen naar Zwartsluis. Door de 9-1 winst hebben zij de eerste plaats ingenomen op de ranglijst.

Het derde team speelde in Hattem tegen het zevende team van Smash ’70. Kenneth van Dijk en Joost de Graaf speelden een zeer sterke wedstrijd. Zij wisten beiden al hun enkelspelen te winnen. Gerwin van Dalfzen had een iets mindere avond. Wat hij ook probeerde hij kwam niet tot winst. De eindstand was een kleine 6-4 zege. Ook het derde team staat nu op de eerste plaats.

Het vierde team speelde in Heerde, tegen het vierde team van Vined. Wietze Bakker en Wout van Dalfzen speelden een ongelukkige wedsrtijd. Beide spelers kwamen ieder tot één winstpartij.Twan Ketelapper verraste met drie keer winst in deze wedstrijd. Mede hierdoor kwam de eindstand op een 5-5 gelijkspel uit. Het derde team staat op een mooie derde plaats.

Het vijfde team speelde thuis tegen het derde team van Wijhe. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om mee te doen in de strijd voor promotie. Tjalling Wynia en Bianca Meijer wonnen ieder twee keer. Edward de Wit kwam goed voor de dag, hij bleef deze avond ongeslagen. De eindstand was een 8-2 zege. Het vijfde staat op de derde plaats wat tot nu toe genoeg is om mee te doen voor promotie.

DE JEUGD SPEELDE VRIJDAGAVOND EN ZATERDAGMORGEN

Het eerste team speelde tegen het eerste team van De Brug uit Apeldoorn. Aan het eind van de morgen keken de aanweziggen terug op een zeer mooie wedstrijd. Twan Ketelapper speelde niet zijn beste wedstrijd, wat hij ook deed het lukte maaar niet om tot winst te komen. Rafael Oudenaarden en Edward de Wit wisten beiden tot twee zeges te komen. De eindstand was een kleine 6-4 nederlaag. Terugkijkend was het een zeer leerzame morgen.

Het tweede team speelde vrijdagavond in Staphorst. Dit was een thuiswedstrijd voor Zwartsluis. Staphorst kon deze zaterdagmorgen geen team op de been brengen. Na enig overleg was het mogelijk om in Staphorst te spelen. Het pakte niet goed uit voor het tweede team. Thimo Smit en Ingmar Steenbergen kwamen niet tot winst. Simon L’Amie wist één keer te winnen. De eindstand was een 8-2 nederlaag.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice