23 mei 2019 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Kolksluuszangers vermaken De Schans

Geplaatst op: 13 maart 2019

Fotos Jan van Kleef

Het vrolijke repertoire van het schipperskoor De Kolksluuszangers zorgde dinsdagavond 12 maart voor een vermakelijk optreden in woonzorgcentrum De Schans.

Geheel in tenue zingen ze oude zeemansliederen, levensliederen en liederen over het IJsselmeer en de Zuiderzee. ‘Heimwee naar zee’ en ‘Het Kolksluuslied’ beide geschreven door Sjoerd Hoen werden in zijn aanwezigheid uit volle borst gezongen. Ook Duitse en Engelse liederen maken deel uit van het repertoire.

Het Sluziger koor wordt muzikaal ondersteund door twee accordeonisten en een drummer. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marinus Schoonewelle. Geert Hagenouw praatte het programma aan elkaar.
Aan bekende meezingers deden de bewoners en belangstellenden volop mee. Zij konden de sfeer van dit gezellige koor van dichtbij meemaken. Het leverde een warm applaus op aan het slot van het ‘geweldige’ optreden, aldus Wolterien Koerhuis in haar dankwoord. Er volgde een toegift met een medley van Amsterdamse liedjes en een bos tulpen voor De Schans.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice