14 november 2019 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Groep 5 in de dierentuin

Geplaatst op: 14 maart 2019

Tekst en foto Clarissa Elken

Afgelopen dinsdag mocht groep 5 van de Arembergschool hun voorstelling doen. De leerlingen mochten maar liefst twee keer optreden, ‘s ochtends voor hun medeleerlingen en ’s avonds voor hun familie. De weken vooraf hadden ze druk geoefend en dat was te merken.

De voorstelling had als thema de dierentuin. De directeur en directrice zijn op zoek naar een nieuwe publiekstrekker voor in hun mooie dierentuin.  Ze hebben de bouwvakkers uitgenodigd om plannen te maken waar het hok van het nieuwe dier zal komen te staan. Het is dan wel een beetje passen en meten. Want de hokken van de leeuwen, olifanten en flamingo’s staan al dicht bij elkaar. De dieren letten dan ook altijd op elkaar en vooral de leeuwen vinden het prachtig om de andere dieren een beetje te plagen. Zij zijn tenslotte het sterkst. De flamingo’s en olifanten bedenken dan een plannetje om de leeuwen eens op hun nummer te zetten. Ze maken de leeuwen wijs dat er een “Chocoberiaff” komt wonen in de dierentuin. Een heel gevaarlijk dier, die het liefst leeuwen eet, met een beetje mayo!

De leeuwen gaan dan ook volop in training, want zij zullen de Chocoberiaff wel verslinden als hij komt. De verzorgers vinden dat de leeuwen wel heel gek doen. Als de grote dag dan eindelijk daar is, blijkt die hele gevaarlijke Chocoberiaff helemaal niet gevaarlijk te zijn. Het blijkt een lief klein hamstertje te zijn. Ze hebben de leeuwen gefopt!

De leerlingen hebben een mooie voorstelling neergezet met dank aan de juf en door een aantal moeders en oma’s die de kinderen mooi geschminkt hebben, ook hebben zij het decor voor hun voorstelling helemaal zelf gemaakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice