29 maart 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Tafeltennissers vieren vijftigjarige verjaardag

Geplaatst op: 26 maart 2019

Archieffoto Henk Kuik

Tafeltennisvereniging Zwartsluis bestaat vijftig jaar. Dat viert de vereniging komende zaterdag met een receptie in De Albatros. Voorzitter Wietze Bakker hoopt daar onder meer zijn drie voorgangers te treffen.

“De eerste 45 jaar van ons bestaan konden we onze broek makkelijk ophouden, maar de laatste vijf jaar kost het wat meer energie”, begint Bakker een terugblik op de historie van de vereniging. De verhuizing naar het Agnieten College legde de vereniging niet op elk gebied windeieren. “De zaalhuur is verdubbeld en tegelijkertijd stopte de gemeente de subsidie. Bovendien missen we ook de kantineopbrengsten die we voorheen wel hadden. Daardoor zaten we met een flink gat in onze begroting, waardoor we onder meer de contributie moesten verhogen.”

Met 27 leden houdt de club echter het hoofd boven water. Zorgen zijn er wat dat betreft ook niet, zegt Bakker. Dankzij sponsoren en de jaarlijkse snoepactie staat de vereniging er financieel goed voor. “Mooi is dat we in ons jubileumjaar de kleding kunnen vernieuwen. Die was ondertussen tien jaar oud. Vanaf nu lopen onze leden er weer goed bij.”

Ooit waren er wel wat meer leden, maar over het algemeen is dat bestand redelijk stabiel. “Landelijk loopt de populariteit van tafeltennis wat terug. Dat zien we in deze regio ook wel. Vaak speel je tegen dezelfde gezichten. Maar als je eenmaal achter de tafel staat, maakt dat eigenlijk niet uit. Het blijft een lekker spelletje. Zelf heb ik vroeger ook gevoetbald, maar toen ik eenmaal had getafeltennist, ben ik nooit weer terug geweest op het veld. Bij tafeltennis kun je anderen niet de schuld geven. En we hebben nog steeds een hele gezellige vereniging.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice