24 april 2024 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

Voorjaarsvergadering Refo 500 Werkgroep

Geplaatst op: 29 maart 2019

De REFO 500 Werkgroep in Zwartsluis zal namens de drie kerken een voorjaarsvergadering houden op donderdag 4 april a.s. in de GKV aan de Zomerdijk.

Spreker voor deze avond is Hans Meerveld uit Hasselt over het onderwerp ’Hoe kunnen jongeren in de kerk er bij horen’. Hans Meerveld is in het najaar 2018 gepromoveerd op een onderzoek naar de catechisatie onder jongeren. Hij zal ons meer vertellen over de aanpak en uitkomsten van het onderzoek. Meerveld sprak voor zijn onderzoek in vier kerken met catecheten en jongeren, vroeg naar doelen en bracht de opbrengsten in kaart. Van de vier kerken waren er twee protestants (PKN, een in de stad en een op het platteland), was er een gereformeerd vrijgemaakt en een van een samenwerkingsgemeente van Vrijgemaakt-, Christelijk- en Nederlands-gereformeerden.

Een mooi onderwerp voor jongeren en ouderen om te zoeken naar verbinding in de kerk. Jongeren willen ervaren dat ze erbij horen. Iedereen is van harte welkom. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Voorafgaand is er een Vesper van 19.15-19.40 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice