23 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Alle leerlingen slagen voor verkeersexamen

Geplaatst op: 4 april 2019

Donderdag 4 april vond weer het landelijke verkeersexamen voor de kinderen uit groep 7 plaats. Zowel de leerlingen van de Wijngaard als de Arembergschool deden hieraan mee. Het theorie gedeelte was in de ochtend even extra spannend. Niet vanwege moeilijke vragen, maar door een digitale storing. Hierdoor konden de kinderen niet inloggen.

Dit werd vlot verholpen door net als voorgaande jaren terug te vallen op de papierenversie van het examen. Een aandachtspunt tijdens het examen was het op tijd je richting aangeven door je hand uit te steken. Evenals bochten niet te hard nemen of af te snijden. Bij het oversteken van de provinciale weg is het erg belangrijk om stil te staan en goed te kijken. Ook voor de afslag richting De Nieuwesluis geldt goed opletten! Tijdens het praktijkexamen reden 10 van de 45 kinderen het parcours foutloos.

Eline Meyerink deed zowel het praktijk- als het theoriegedeelte foutloos. Voor deze knappe prestatie ontving zij een fietscomputer van wethouder Coster en Suzan de Graaf van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwartsluis. Naast een winnares waren er ook enkele pechvogels op krukken, waardoor deze leerlingen niet mee konden fietsen tijdens het praktijkgedeelte. We wensen jullie heel veel beterschap en een voorspoedig herstel toe! Voor de leerlingen die nog niet zolang in Zwartsluis wonen, petje af! Jullie pasten al goed de verkeersregels toe. Elke kind dat heeft meegedaan aan een of beide onderdelen van het examen is geslaagd, top!

Foto’s Gerrit Koers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice