19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

‘Gezonde’ bedden verkopen als levensdoel

Geplaatst op: 5 april 2019

The Night Store heeft sinds kort een vestiging aan de Langestraat in Genemuiden. Daar runt Genemuidenaar Jacob Bakker de Nederlandse winkel van het Belgische bedrijf van Stijn Neuteleers. “Ik ben een soort Don Quichote in de beddenwereld”, glimlacht Neuteleers. De opgeleide fysiotherapeut ziet het als zijn levensdoel om mensen op ‘gezonde bedden’ te laten slapen.

“Bij een normale beddenzaak draait het voor 90 procent om marketing en 10 procent om techniek, bij ons is dat net andersom”, stelt Neuteleers. “Deze branche zit merkwaardig in elkaar: mensen kopen als ze wakker zijn een product waarop ze willen slapen. Dat is al een tegenstelling. In de reguliere zaken kiezen ze uit pakweg vijftien merken, maar eigenlijk zijn die allemaal hetzelfde.”

Neuteleers wil een bed juist afstellen op de slaper. Zijn bedden en matrassen zijn niet duurder dan die van concurrenten, maar wel beter en gezonder, zo is de overtuiging. “Ik ben ooit begonnen als slaapspecialist voor Belgische ziekenhuizen. Daarvoor kocht ik gezonde bedden in. Vervolgens kreeg ik de overtuiging dat het nog beter kon en ben ik zelf bedden gaan maken en verkopen. In vijftien jaar tijd zijn 19.000 mensen op mijn bedden gaan slapen.”

En die moeten soms even wennen, zegt Neuteleers. Na hooguit een maand merken ze echter het verschil. “Mensen willen ongestoord slapen. Factoren die dat verhinderen zijn omgeving, pijn en warmte. Bij ons is alles afgesteld op het wegnemen van die elementen”, zegt de Belg. En dat betekent dat bedden volledig zijn afgestemd op gebruikers. “Ik vergelijk het wel eens met soep. Als ik soep maak die iedereen lust, krijg je een gemiddeld gerecht. Die wil geen zout, die geen vlees, die geen groente. Die gemiddelde soep koop je in de gewone beddenzaak, bij ons koop je soep die past bij uw smaak.”

Met twee winkels in België is Neuteleers tevreden, maar via via kwam hij in contact met Genemuidenaar Jacob Bakker. Die wil het ‘echte slapen’ ook in Nederland promoten. Dat doet hij vanuit Langestraat 89, in de voormalige kinderafdeling van Leerfashion. “In deze winkel krijgen klanten de volledige uitleg om kunnen ze onze bedden uitproberen,  om direct ondersteuning van uw lichaam te voelen zoals het hoort in een goed bed. Op vrijdag tussen 14.00 en 18.00 uur ben ik open voor consumenten die onze bedden willen ervaren. Daar buiten alleen op afspraak, via 06-15465897.”

Neutelaars denkt ondertussen dat de Nederlandse markt meer openstaat voor zijn producten dan de Belgische. “Je ziet in Europa iets opmerkelijks: in het zuiden is een bed meer een meubelstuk, in het noorden echt een instrument om goed te slapen. Vooral in Scandinavië besteden mensen heel veel aandacht aan een goed bed. Ook in Nederland zien we die ontwikkeling. De afgelopen maanden zijn er al zeven dealers bijgekomen.”

Uiteindelijk kan het moment niet uitblijven dat een bed moet worden uitgeprobeerd. “Ga eerst in de midden zitten”, zegt Bakker, die vervolgens aangeeft om zitten langzaam naar het hoofdeinde te verschuiven. “Voel je het verschil”, vraagt hij. Dat verschil is er inderdaad, het matras wordt zachter richting het hoofdeinde. “Bij gewone matrassen voel je dat verschil niet”, weet Bakker. Zelf slaapt hij uiteraard ook op een product van The Night Store. “En dat is in het begin echt even wennen, maar uiteindelijk neemt de kwaliteit van slapen toe.”

http://www.thenightstoregenemuiden.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice