23 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Koralen Mattheus Passie op Palmpasen

Geplaatst op: 5 april 2019

Het Projectkoor Matthäus Passion uit Zwartsluis zal zingen op Palmpasen, zondag 14 april, tijdens een viering van de gezamenlijke kerken in de Hervormde Kerk. Op deze zondag voor Pasen worden de koralen gezongen uit de Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach, afgewisseld met lezingen uit het Mattheus-evangelie.

De leden van het koor komen uit Zwartsluis en omgeving. Dirigent is Christiaan Lameris, muzikale begeleiding wordt verzorgd door het strijkorkest Van Wassenaar Consort. In het oratorium wordt de boodschap van het lijdensverhaal van Jezus gezongen zoals beschreven in het evangelie van Mattheus. Het wordt sinds 1727 elk jaar rond Pasen op veel plaatsen wereldwijd in verschillende versies uitgevoerd. Bach blijft mensen raken met deze muziek. Het koor laat dat ook graag in Zwartsluis horen.

Een eerdere traditie is hiermee sinds 2018 weer hersteld. De viering begint om zeven uur ‘s avonds. Er wordt een collecte voor de onkosten gehouden. Iedereen is van harte welkom. Zondag 14 april, om 19:00 uur, Hervormde kerk Zwartsluis.

Gepubliceerd door Pieter Polman
Aquaservice