29 maart 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Lulof Poppen moet stoppen met beheer Commissiekamer

Geplaatst op: 8 april 2019

Lulof Poppen stopt na dit seizoen als beheerder van de Commissiekamer van DESZ. “Ik wil graag door, maar mijn lichaam niet”, zegt de 66-jarige Sluziger over de reden van zijn afscheid. Verloren voor de voetbalvereniging is Poppen niet. Hij gaat de klusploeg versterken en doet straks de kaartverkoop bij wedstrijden van DESZ 1.

“Oh helemaal het begin bedoel je….”, glimlacht Poppen als hij heeft verteld dat hij in 1995 bij DESZ binnenwandelde als leider van de D1 en daarna ongelooflijk veel functies vervulde. “Het echte begin was denk ik 1963. Toen waren we net verhuisd uit Winsum naar Zwartsluis en ging ik op voetbal. Dat was een blauwe maandag, want ik vond er eigenlijk niet veel aan.”

In de jaren zeventig maakte Poppen zijn rentree bij de club. “Begin jaren zeventig was ik leider en trainer. Daar kwam een einde aan na wat onenigheid met spelers. Later ben ik nog vier jaar bij Alcides actief geweest, waarna ik tien jaar in de duivensport verzeild raakte. Sinds 1995 ben ik niet meer bij DESZ weggeweest.”

Poppen was leider, trainer, elftalleider, grensrechter en floot ook wedstrijden. Op zijn huidige plek kwam hij in 2010. De aanleiding was een nare. Zijn voorganger overleed plotseling, waarna Poppen de nieuwe beheerder van de Commissiekamer werd. “Ik ben hier elke zaterdag om 07.15 uur. Ik geloof niet dat er ooit iemand voor mij aanwezig was. Daarna zorg ik dat de koffie klaar is en zorg onder meer voor de hoekvlaggen, de doelnetten en de kleedkamers. Dat doe ik allemaal alleen, ik zou dat niet anders willen ook. Laat mij maar lekker m’n gang gaan.”

Meestal zet Poppen om 17.00 uur een punt achter zijn vrijwilligersdag. Uitzonderingen zijn er ook. “Het meest extreme was 13,5 uur bij DESZ. ‘Doe me eerst maar eens kopje thee’, zei ik tegen mijn vrouw toen ik thuis kwam. Nou, dat kopje thee heb ik nooit gezien, toen was ik al lang onder zeil”, lacht Poppen.

Ook in de voorbereiding gaat altijd veel tijd zitten. En in het reilen en zeilen in de Commissiekamer steekt Poppen ook veel uren. “Ik wil het picobello voor elkaar hebben. Alles moet goed geregeld zijn. Ik ben een keer vergeten om een scheidsrechter een kop koffie te brengen. Dan schaam ik me kapot. Dat soort dingen overkomt me gelukkig zelden.”

Het ‘omgaan met de mensen’ vindt hij het mooiste aan zijn functie. “Ze mogen me hier graag in de maling nemen, maar daar kan ik goed tegen. Dat ouwehoeren en dom lullen vind ik mooi. Op zaterdag, maar ook op dinsdagavond, wanneer de trainers hier een kop koffie komen drinken. De sfeer bij DESZ is altijd goed. En je krijgt hier altijd hulp en waardering van de mensen.”

Als het aan Poppen had gelegen, was hij nog tijden doorgegaan. De problemen met zijn gezondheid maken een ander besluit nodig. “In principe is 28 mei mijn laatste dag, maar als het eerste en tweede de nacompetitie halen, komen er nog een paar weken bij. Daarna is het helaas voorbij, maar ik blijf bij DESZ betrokken. De club is echt een onderdeel van mijn leven geworden.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice